יש לי כמה שאלות שאני מקווה שמענה עלייהן יעזרו לי להתמקד 1. מה ההבדל בין לימודי מנהל עסקים לניהול? אני קוראת על הלימודים ולפעמים אני רואה לימודי מנהל עסקים ולימודי ניהול. האם כשמשלבים מנהל עסקים עם תחום אחר, למשל כלכלה אז זה כלכלה וניהול? או שאין הבדל ואני סתם מבלבלת את עצמי...?!
2. אני רוצה להתעסק גם בתחום הכספי אבל בעיקר בעוד תחומים, בעיקר ניהול ולהגיע עד ניהול בכיר, כשתהיה לי אפשרות (כמובן שתלוי במקום העבודה) להתקדם גם להדרכות שונות במקצוע, הרצאות, יזמות ויח"צ עם חברות מחו"ל. לכן חשוב לי מאד תחום המנהל וכמובן תואר שני MBA. תחילה חשבתי על תואר ראשון בחשבונאות ואז תואר שני במנהל עסקים ולאחרונה אני חושבת ללמוד כלכלה לתואר ראשון ואז להמשיך למנהל, או לשלב.. מהי דעתך?! כיצד אוכל להתקדם גם בעיניין ההדרכות, דוברות ויח"צ..?
3. ראיתי שבבן-גוריון יש דבר כזה מנהל מערכות מידע ומנהל מערכות בריאות... למה הכוונה? בעיקר מהו מנהל מערכות מידע?!
תודה רבה על התשובות, אני יודעת ששאלותיי רבות ומסובכות אך אשמח לייעוץ נכון... תודה=]
ה
הדר גולדשמידט
כספים / יחסי ציבור / יזמות
מלאני שלום, השאלות שלך לא מסובכות, כל אחד עם הקשיים שלו..
אנסה להשיב בהתאם לסדר שהעלית: 1. בגדול תואר בניהול ומנהל עסקים מאוד דומים בחלקים מסויימים, מנהל עסקים מורכב משלושה תכנים עיקריים: ניהול, פיננסים, שיווק. כאשר בתואר בניהול לומדים על הניהול בעולמות תוכן אלה, אבל הראיה והכלים שונים, מהסיבה שנקודת הזוית שונה. שילוב של מנהל עסקים עם התמחות כל שהי יתעדף את אותו התחום במקצועות הבחירה. אם תבחרי ניהול וכלכלה תהיה לך יותר גישה לתחום הכלכלי לעומת מנהל עסקים שיביא אותך יותר לכיוון ניהולי עסקי (לא בשלב הראשון, רק אחרי ניסיון תעסוקתי)
2. את מציינת פה 3 תחומים שונים לגמרי, לכל תחום אציין את הלימודים שיכולים לקדם אותך בשלב הראשוני: כספים - ראיית חשבון, כלכלה, מנהל עסקים יחסי ציבור - שיווק, פרסום, מנהל עסקים יזמות - מנהל עסקים, ניהול וכלכלה הדרכה יכולה להתלוות לכל אחד מהתחומים אם את טובה בזה.
המחשבות לגדול נפלאות, תתחילי קודם במדרגה הראשונה לפני שאת מסיימת את התואר השני... שלא תביני לא נכון, חשוב בהחלט לשקול מראש כדי לבנות מסלול, אבל יתכן מאוד שבמהלכו תשני כיוון או שתתפקסי על אחד מהם. כרגע את רוצה הרבה, תבחרי במי שמאפשר לך הכי הרבה, ותתחילי.
3. מנהל מערכות מידע זה מי שנמצא בטווח בין אנשים ולקוחות מצד אחד לטכנולוגיות ומערכות ממוחשבות המכילות בסיסי נתונים מורכבים וגדולים.
מקווה שעזרתי להכניס קצת סדר. בהצלחה,
הדר גולדשמידט - ייעוץ והכוון מקצועי 052-6969745
מ
מלאני
המשך
תודה רבה בהחלט ענית לי ופקסת אותי, יש לי עוד כמה לבטים האמת שאני מאד רוצה ללמוד מנהל עסקים וכן להתקדם לתואר 2 ולהצליח אבל כמו שאמרת אתחיל מהשלב הראשון ולא אקפוץ מעל הפופיק.
אני מאד רוצה ללמוד מנהל עסקים ובהחלט בהתמחות מסויימת. האמת היא שמאד מעניין אותי התחום הכלכלי אבל אני לא חושבת שזה מה שיימשוך אותי וילהיט אותי בעתיד.
אני רוצה מאד להשתלב בעולם העסקים ולהתעסק בניהול (בכיר ביום מן הימים) שיותר קשור לקשרים, להסברות, דוברות וייצוג (חברה או ארגון לצורך העיניין), קשרים בין מנהלים למנהלים אחרים, קשרי חוץ, לקוחות ובגדול יחסי ציבור. יש לי בעיה מפני שאינני יודעת לשים אצבע בדיוק על התחום ולהסבירו כמו שצריך ואינני יודעת בדיוק איזו התמחות תקדם אותי מהבחינה הזו.
הבנתי מה שהסברת לגבי ההתמחויות קודם ונראה בהחלט ששיווק היא ההתמחות המתאימה, אך פה מגיע הפחד הגדול שלי שזו לא תועיל לי מכמה סיבות: * נחשב ויוקרתי יותר לימודי כלכלה ומנהל וזה מסלול יותר מהיר להתקדם בו (מבחינת קידום, שכר) * אני דיי נרתעת משיווק מכיוון שהתמחות זו אולי יותר נוגעת לתחום המכירות!? אין בי שום כוונה להיות אשת מכירות שמתעסקת במכירות לקהל....
מה את חושבת וממליצה? ושוב תודה
ה
הדר גולדשמידט
מנהל עסקים התמחות בשיווק
מלאני שלום, אל תחששי מתחום שלא מדבר אליך, הרי לא תעסקי במה שאת לא אוהבת, לא?! אם ההתמחות בשיווק מקדמת אותך ליעדך מצוין. את תחליטי לאן לקחת את ההתמחות ומה לעשות איתה!
שיווק זה לא מכירות! שיווק זו האסטרטגיה שעומדת מאחורי המכירה. אפשר כמובן לשלב, אבל יש עולם תוכן שלם שציינו קודם שלא הולך לכיוון המכירות.
לגבי מנהל עסקים עם התמחות פיננסית, אם את לא מרגישה שזה מדבר אליך, שחררי את זה. נשמע לי שאת בחורה שיודעת להזיז הרים כשאת רוצה, אז למה ללמוד משהו שלא מעניין?? כי אולי בעתיד זה עשוי לקדם אותך? גישה מוטעית. חשוב לבחור לעתיד הקרוב כשמתחשבים בעתיד הרחוק, אבל לא מקבלים החלטות עבור העתיד הרחוק על חשבון העתיד הקרוב..
נראה לי שעניתי מכל הכיוונים, אם פספסתי משהו את מוזמנת להעלות בשרשור, כל עוד השרשור לא עבר לעמוד הבא :)