אני ניסיתי כבר פעמים להשלים בגרויות ונכשלתי בהם , למרות שיש לי הקלות בבגרות ( אולי אין לי את היכולות להשלים בגרויות , אני לא יודעת , אבל מה שאני כן יודעת זה שבטוח יש לי איזה שהוא קושי מסוים ) .
דוגמא אחת : במועד חורף 2010 למדתי גם בקרוס גם אצל מורה פרטית וגם תרגלתי בבית ובכל זאת נכשלתי .
דוגמא שנייה : במועד קיץ 2010 למדתי אצל מורה פרטית וגם תרגלתי בבית ובכל זאת לא עברתי את בחינת הבגרות ונוסף על זה למדתי קורס בהיסטוריה ב' וכנראה שאני לא הגש לבגרות מאחר ואני לא מרגישה כל כך מוכנה .
מן הסתם כדי ללמוד במכללה או באוניברסיטה תנאי הקבלה הם פסיכומטרי ותעודת בגרות מלאה ( ובשניהם זה צריך להיות טוב ) .
1. מה עושים בכל זאת כדי כן לעבור בחינות הבגרות ולקבל ציונים גבוהים , ( במובן מסוים זה מאד מפריע לי מאחר ואני יודעת מן הסתם שזהו גם תנאי חשוב לקבלת עבודה ) ? .
2. האם יכול להיות שכל נושא הבגרויות הוא לא בשבילי ?
3. איך בכל זאת אפשר להתקדם בחיים ולהשיג מקצוע שהיה לי ביד למרות שאין לי כלום ?
מאמיליה
ה
הדר גולדשמידט
אוניברסיטה פתוחה או הנדסאית
אמיליה שלום, נסי רגע לא לשפוט את עצמך דרך משקפי בית הספר והאקדמיה הרגילה :)
יש שתי אפשרויות שונות לחלוטין שעומדות בפנייך: אם את חושבת שיש לך משמעת עצמית מתאימה נסי לבדוק את האוניברסיטה הפתוחה.
באו"פ אין צורך בבגרויות או פסיכומטרי, יש אפשרות של שילוב לימודים עצמאיים מלאים או חלקית בקבוצה. יש הרבה עבודות ביניים להגיש והרבה חומר לקרא, כיוון שכל החומר הנלמד נכנס עצמאית ולא בהרצאה. הרמה גבוהה כמו של כל אוניברסיטה וככה גם האפשרויות כשמסיימים את התואר.
אפשרות נוספת, לימודי הנדסאים. אין צורך בתעודת בגרות מלאה, לפעמים נדרשים להשלמות או מבחן ממוקד בכניסה, לשם כך גם יש מכינות ייעודיות של אותו מוסד. בעבר לימודי הנדסאים היו רק למי שרצה ללמוד חשמל ואלקטרוניקה, היום יש הרבה יותר אפשרויות כמו אדריכלות, לוגיסטיקה, בניין ועוד ועוד..