שלום, אני מסיימת השנה תואר ראשון בסוציולוגיה ותקשורת. אני מחפשת כוונים בהם ניתן להמשיך מכאן. חשבתי על תחום הייעוץ הארגוני ולפי מה שהבנתי יש עדיפות לניסיון בתחום הזה, האם כדאי לחפש עבודה בתחום או להמשיך ישירות לתואר שני? על אילו כיוונים נוספים שלאו דווקא קשורים אתם יכולים להמליץ לי? תודה רבה, כמו שאתם רואים אני די אבודה.
ה
הדר גולדשמידט
מסוציולוגיה ותקשורת לאן?
מיטל שלום, בדרך כלל אני ממליצה להתחיל לעסוק בתחום ומשם להמשיך לתואר שני או התמחות. משני טעמים: האחד, קל יותר להשתלב בעבודה כמתחילה כשיש ברשותך "רק" תואר ראשון שלא מאיים על אף אחד.. השני שלא פחות חשוב, התנסות מאפשרת ללמוד את השטח ונותנת מושג לאן היית רוצה להתפתח.
ללכת לאיבוד זה טוב, למרות הקושי ב"איבוד" הוא מאפשר לך רגע של "הכל פתוח"
לגבי כיוונים אופציונליים זה מאוד תלוי לאן את מכוונת, הבחירה בייעוץ ארגוני נובעת מהעיסוק בייעוץ? מהמגוון שמתאפשר? או כי זה ההמשך שאת מוצאת שמתאים ללימודים שלך?
ייעוץ ארגוני מאפשר לעסוק בייעוץ לארגונים בתחוים מגוונים: שירות, מכירות, משאבי אנוש, ייעוץ כלכלי וארגוני. כל אלה בהכרח דורשים ניסיון באחת מהנישות הנ"ל.. אם את מעוניינת לעסוק בתחום אני ממליצה לך להשתלב באחת מהנישות הנ"ל, כל אחת עולם תוכן שונה ובמקביל להמשיך בלימודים, וכשתסיימי אותם תוכלי להמשיך ישירות ולגדול בתחום.
אשמח לנסות לתת לך כיוונים נוספים אם תוכלי לציין מה מושך אותך? במה את טובה? במה עסקת עד היום? (גם ניסיון בעבודות סטודנטיאליות מוביל ללא מעט מסקנות תעסוקתיות, אל תגמדי ניסיון שכזה..)