הדר שלום, אני מעוניינת ללמוד תואר שני. סיימתי תואר ראשון במדעי ההתנהגות ולימודי רפואה משלימה ואני עוסקת 12 שנה בטיפול ויעוץ גוף נפש . איזה תואר שני יש ביעוץ? חוץ מלימודי תואר שני בפסיכולוגיה? ואיפה? במה את עושה תואר שני?
ה
הדר גולדשמידט
לדפנה
דפנה שלום, האם שקלת לעבות את ההתמחות שלך בתחום הבריאות? לצערי התארים השניים שקיימים היום בתחום היעוץ מכוונים לעסקים וארגונים, להוציא כמובן את לימודי החינוך והפסיכולוגיה.
כיוון שאני מתמחית בתחום משאבי אנוש, יעוץ והכוון תעסוקתי, ההתמחות שלי פחות רלוונטית עבורך.
צצים היום יותר ויותר לימודי התמחות ליעוץ, כבר היום יש המוני מייעצים ללא השכלה והתמחות נדרשת ועם המגמה הנוכחית זו אכן מחשבה נכונה להקדים את הגל ולנכס תעודה אקדמית מתקדמת.
נסי לחשוב לכיוון התמחות בתחום הגוף התואר הראשון עוסק בנפש, למדת לימודי תעודה ברפואה משלימה, תשקלי עכשיו לסגור את המנעד בלימודים מהכיוון הזה.
התמחות בתחום הבריאות
הי הדר, בהמשך לתשובתך לשאלתי בנושא תואר שני , האם ידוע לך תחום התמחות בתחום הבריאות ? אני מסכימה מאוד עם תשובתך שאליי לנכס לי תעודה אקדמית לתואר מתקדם בתחום. אשמח לשמוע על מסלולים שאינני מודעת כנראה על קיומם. מאחר והראיה שלי היא הוליסטית כלומר האדם כמכלול של גוף -נפש -רוח אני פתוחה לאפשרויות שונות של לימודים בתחום יעוץ-טיפול , אבל שוב מה יש לתואר שני שמתאים לכך? במשך שנים אני עוסקת בטיפולים אלטרנטיביים ואימון אישי וכפי שציינת יש הרבה מאוד יועצים כיום, מאמנים ומטפלים אלטרנטיביים. מאחר ולא למדתי תואר שני בפסיכוטלוגיה או עבודה סוציאלית אני חשה שזה מגביל אותי להתקדם במשרות טובות יותר והמציאות במשרות בכירות יותר מחייבות תואר שני. כמובן שלא ראלי שאלמד תואר שני בפסיכולוגיה או עבודה סוציאלית, אני שוברת את הראש איזה תואר שני אני יכולה לעשות, שקרוב לתחומי היעוץ והטיפול, שלא מסובך להתקבל אליו ויקנה לי את התואר השני הנכסף ויפתח בפני תפקידים טובים ויקנה לי יתרון בולט ויפתח בפני משרות שמחייבות תואר שני ( התואר הראשון שלי במדעי ההתנהגות) . מודה לך מראש על ההשקעה ועל תשובתך. אני מקווה שירדת לסוף דעתי.
ה
הדר גולדשמידט
תואר שני בתחום הבריאות
דפנה שלום, אני בהחלט מבינה מאיפה מגיעה שאלתך ומה כוונתך. זו אכן בעיה כיוון שמרבית התארים השניים כיום מכוונים לארגונים ועסקים למעט התחום הפסיכולוגי ועבודה סוציאלית. אני לא מוצאת טעם בחתירה לתואר למען התואר אם מרבית תכניו מסיטים אותך מהעשייה ומהות הכוונה שלשמה את טורחת.
ובכל זאת למרות הפתיחה.. :) ליקטתי עבורך כמה תארים שמצאתי ברשת, לא נכנסתי לתוכן של כל אחד, אולי תמצאי באחד מהם את מה שאת מחפשת. את מוזמנת לקרא עליהם ולהעלות שאלות שמתעוררות מתוכן, אשמח להמשיך לסייע.
מצ"ב תארים שניים בתחום הבריאות: בריאות הציבור, בריאות הוליסטית בשילוב אמנויות, בריאות נפש קהילתית , התמחות במנהל מערכות בריאות - התמקדות בתחום הגרונטולוגיה ומינהל שירותים לזקן, לימודי אימון ומנטורינג התמחות בפסיכותרפיה.
בהצלחה,
הדר גולדשמידט - ייעוץ והכוון מקצועי 052-6969745
ד
דפנה
תואר שני
הדר,
את גדולההההה!!!!!!! ראיתי את תשובתך זה בהחלט הכיוון . אני הולכת לבדוק את ההצעות ששלחת
המון תודה אני ממש שמחה !
ה
הדר גולדשמידט
איזה יופי בשמחה גדולההההה :)
אשמח להמשיך להתעדכן וללוות אותך מרחוק. שיהיה חיפוש פורה וסוף שבוע נעים.