שלום וברכה. אני סטודנטית לתואר שני בייעוץ חינוכי מטעם אוניברסיטת חיפה (מסיימת הקיץ). שאלתי היא בקשר ללימודי המשך. אינני רוצה לעבוד כיועצת בי"ס אלא להתמחות בכיוון טיפולי. האם יש לי אפשרות להתמחות בכיוון טיפולי מסוים כגון טיפול משפחתי, זוגי, מתבגרים וכו? האם יש לי אפשרות ללמוד פסיכותרפיה? אשמח לקבל תשובה. מרים
ה
הדר גולדשמידט
מיעוץ חינוכי לתחום הטיפול
מירים שלום, האם יש ברשותך ניסיון תעסוקתי כל שהו? במה התואר הראשון שברשותך?
בגדול עם תואר שני בחחיוץ חינוכי את יכולה ללכת ללמוד לימודי פסיכותרפיה, אבל נשמע לי שאת מחפשת דרכים להשאר בתחומי האקדמיה.
לכל תחומי הטיפול נדרש ניסיון תעסוקתי מעמיק, זה תופס גם ללימודי פסיכותרפיה.
בעקרון עם התארים שרכשת את כבר יכולה להשתלב בארגונים מייעצים ולהתחיל בהתנסות, כל ארגון עם הדרישות שלו בנוגע למשך ההכשרה.
אני ממליצה לך לפני שאת ממשיכה ישירות ללימודי המשך להתנסות ולצבור ניסיון עם אנשים, ניסיון שעשוי להסב אותך לקהלי יעד שונים ומכאן להמשך התמחות בטיפול שונה.
אפשרויות להתנסות במקצוע הייעוץ החינוכי
הדר שלום! ראשית, תודה על התגובה! שנית, לגבי ההסטוריה האקדמית והתעסוקתית שלי, התארים הראשונים שלי הם בחינוך מיוחד ובייעוץ חינוכי (עשיתי הסבה). כיום אני מלמדת בחינוך מיוחד בתחום של כישורים חברתיים (כבר 6 שנים).
לגבי ארגונים מייעצים, שאוכל להתחיל לצבור בהם ניסיון, לאילו ארגונים הכוונה? אשמח לקבל את תשובתך!
ה
הדר גולדשמידט
יעוץ חינוכי שלא בבית ספר
מרים שוב שלום, אתחיל מבשמחה.. בשביל זה אני פה :)
עומדות בפניך הרבה מאוד אפשרויות! אם אפרט אותן לא נסיים היום :)
כל חיפוש כזה יניב הרבה חברות וארגונים פרטיים וציבוריים שעוסקים בתחום.
את מחפשת מקום להתמחות.. תערכי עם קורות חיים טובים, מכתב הקדמה שיווקי . אם לא התראיינת בשש השנים האחרונות, אני ממליצה לך לעשות קצת שיעורי בית, זו מיומנות כמו כל מיומנות, שווה לתרגל כדי שכשתדרשי תהיי אותנטית ככל האפשר.
יש המון חומרים באינטרנט, את מוזמנת להציץ גם בשלי. העזרי בסביבה תומכת, שתקשיב להצגה העצמית שלך. לא להתבייש, עדיף לדבר שטויות או לגמגם בסביבה תומכת ואז ברגע האמת להביא לתוצאות.