שלום ! אני מתלבט היכן ללמוד את התואר מערכות מידע -
יש את מכללת תל אביב יפו עם שכר לימוד אוניברסיטאי אל מול המרכז ללימודים אקדמיים והקירייה האקדמית אונו שהם יקרים יותר- השאלה שלי היא האם באילו שהן יותר יקרות מקבלים יותר יחס אישי והלימוד מתון יותר ו"שפוי" יותר מאשר במכללה כמו תל אביב יפו שלפי מה שהבנתי הרמה שם גבוהה מאוד ולפי ניסיונות חיים קודמים שלי חזק /קשה ורמה גבוהה ליו דווקא מיטיבים עימי....אני אחד שתמיד בתיכון נעזר בשיעורי עזר ולימוד נוסף עם כשהיה יוצא לי.........חשובה לי "החממה", היחס, לא עוד בית חרושת לציונים מטורפים וקצב מטורף- חשוב לי ללכת על בטוח ולא להשוב על עצמי מעבר ליכולת..... ואת האמת שאם היו שואלים אותי הייתי מעדיף לשבת בכיתה של אנשים שמבינים קצת פחות מהר מאלו שקולטים כל דבר במהירות האור ואז המורה ממשיך לטוס בחומר- תסכימי שקשה לשבת בכיתה של גאונים למי שלא גאון - ואני מאמין שבמקום עם חתכי קבלה גבוהים נמצאים אנשים שקשה יותר לשבת איתם בשיעורים כי צריך תמיד להדביק בקצב....
מה את חושבת שכדאי לי לעשות ?
ה
הדר גולדשמידט
לשלום
שלום, שלום :) העלית פה 3 אלטרנטיבות של מכללות לא גדולות במיוחד, עם הבדלים משמעותיים בשכר הלימוד שזהו מדד בפני עצמו, פה אין הרבה תנועה, זו עובדה.
לגבי נושא ה"חממה" והמקום לתלמידים קצת יותר איטיים, ממה שאני יודעת שלושת המכללות נותנות פה מענה דומה, שלושתן אינן גדולות מבחינת רמת לימודים שלושתן נושקות לרמה האוניברסיטאית אך בקבוצות קטנות ותומכות ומתוקף כך שלושתן נותנות את תחושת החממה עליה אתה מדבר.
האם עברת בעברך אבחון דידקטי? אם כן שווה לבדוק בכל אחת מהמכללות שציינת אם קיימת תמיכה ראויה, זה יכול לתת לך מושג ברור לגבי רשת התמיכה של המכללה למעט תוספת בזמן וכו.. במידה ולא עברת אבחון, אני ממליצה לך בחום, התוצאות בד"כ מסייעות משמעותית, ונראה שאתה מודע לזה כבר עכשיו, חבל לפספס.