היי אני בעלת תואר ראשון במדעי הטבע והמתמטיקה (רוב הקורסים במחשבים ומתמטיקה), הנדסאי אלקטרואופטיקה ותעודת הוראה. אני מלמדת כ-20 שנה במכללה בתחום הגרפיקה והפקות דפוס, בעקבות סגירת המגמה אני רוצה לעשות הסבה מקצועית לתחום איבחון דידקטי. ברצוני לדעת: 1. היכן כדאי ללמוד? (אני מירושלים) 2. איזה הכשרה אני צריכה לעבור כדי לעסוק באיבחון דידקטי? 3. האם יש עבודה בתחום זה? והיכן? 4. איזה תעודה אני צריכה כדל לעסוק בתחום?
תודה מראש ויום טוב אורלי
ה
הדר גולדשמידט
אבחון דידקטי
אורלי שלום, ממה שאני יודעת בעבר נדרש ניסיון בהוראת תלמידים עם לקויות למידה, כיוון שיש ברשותך תעודת הוראה ועסקת בהוראה שנים, יתכן וזה לא יהווה מכשול.
מתקיימים לימודי הכשרה לאבחון דידקטי כמעט בכל המוסדות האקדמיים שמלמדים הוראה וחינוך, את מוזמנת לבדוק בפקולטות הקרובות לביתך.
מבחינת הכשרה: במהלך הלימודים לומדים על כלי אבחון שונים, גישות שונות באבחון ומרחיבים את הידע בנושא לקויות הלמידה. בנוסף רוכשים הסטודנטים ידע על תהליכי אבחון של תחומים שונים וכן לומדים עקרונות לבניית דוח האבחון ותוכנית ההתערבות לאחר האבחון.
הלימודים ברוב האקדמיות כוללים גם התנסות מעשית ובמהלכם מתנסים בביצוע אבחונים תוך ליווי והדרכה.
מבחינת תעודה, תוכלי לעסוק בתחום אם יש ברשותך: תעודת מאבחנת דידקטית או פסיכולוגית חינוכית.
העבודה בתחום בשיתוף ארגונים כמו ניצן, קליניקות פרטיות, מרכזים לייעוץ והדרכה חינוכית, עמותות ייעודיות, ועבודה כעצמאית כמובן. יש הרבה אפשרויות, מבחינת דרישה, נראה שכיום יש.