שלום, גיליתי לאחרונה את מגוון הפורומים והספקתי לעיין בשאלות ובתשובות אשר ניתנו פה באתר. אני מעוניינת להתחיל ללמוד בשנת הלימודים הקרוב אך ולא בטוחה לאיזה כיוון כדאי ללכת. עשיתי אבחון מקצועי באונ' תל אביב ולפי הממצאים נמצא כי מתאים לי ללמוד מדעי ההתנהגות. עם זאת החלטתי שאיני רוצה ללמוד תואר זה משום שהוא כללי מדי, חשבתי לשלב פסיכולוגיה עם ניהול או כלכלה או פסיכולוגיה ותקשורת. נתוניי הקבלה שלי מאוד גבוליים ולאונ' איני אתקבל לפסיכולוגיה. לאחרונה התחלתי לחשוב על כיוונים נוספים של ביוטכנולוגיה או לשלב ביולוגיה עם חינוך. שאלתי היא מה ניתן לעשות עם השילובים הללו? אינני בטוחה מה ארצה להיות "כשאהיה גדולה"..אני מתפרסת על מגוון כיוונים כמו טיפול וייעוץ ועם זאת נגיעה במדע, אך מכייון שאיני בטוחה בדיוק מה ארצה ולאן לכוון אשמח לקבל כלים שיעזרו לי לקבל כיוון בהמשך..
ל
לי-בר
שאלה נוספת
שאלה נוספת שרציתי לשאול היא מה ההבדל בין תואר למדעי התזונה באריאל לבין התואר בתל חי ובאונ' העברית? הבנתי שחלק מהתארים הינם b.a וחלקם האחר bs.c.
ה
הדר גולדשמידט
B.A מול B.Sc.
Bachelor of Arts, בקיצור B.A שם כללי למרבית התארים הראשונים Bachelor of Science, בקיצור B.S. או B.Sc. או S.B. או Sc.B. שם כללי למרבית התארים במדעים
ההבדל כנראה נובע מהדגש שהפקולטה נותנת לחלק במדעים. בגדול התכנים אמורים להיות זהים, שווה לבדוק את הסילבוס של כל פקולטה ולהשוות. יתכן וככה תוכלי לבחור מי מתמקד בתוכן שמעניין אותך יותר.
בהצלחה,
הדר גולדשמידט - ייעוץ והכוון מקצועי 052-6969745
ה
הדר גולדשמידט
להתמקצע ואז לשלב עוד יכולות
לי-בר שלום,
נסי לחשוב הפוך, לאן היית מכוונת? סביר להניח שאת מתפזרת כי יש לך יכולות בכמה חומים שונים לגמרי והיית רוצה להכניס את כולם תחת אותה מטריה. זה לא עובד ככה לצערי ולשמחתי..
אם את יודעת שאת מכוונת לאנשים אבל מעוניינת בעוגן טכנולוגי / מדעי, שווה לבדוק: את התכנים של ביוטכנולוגיה, הנדסה רפואית, הנדסה תעשיה וניהול, הנדסת חומרים, ניהול וניתוח מערכות מידע
אחרי שתתמחי באחד מהתחומים תוכלי לשלב בהם עבודה עם אנשים ולחבר את הרצון בלייעץ.
אבל הדרך לשם ארוכה, שווה להתחיל בחלק המקצועי, לצבור ניסיון ואז לשלב איכויות נוספות שכנראה כבר מנת חלקך, ולא ההיפך כפי שאת מציגה כאן.
כיוון שיעצו לך מדעי ההתנהגות ואת שוקלת שילובים של פסיכולוגיה הייתי ממליצה לך לבדוק במקביל עבודה סוציאלית, זה הצד הפרקטי של הפסיכולוגיה וכך תצאי משורות האקדמיה עם מקצוע מטפל.
על יתר השילובים שהעלית אשמח להביע דיעה אם תוכלי לומר לי מה היית רוצה לעשות איתם. כל אחד לוקח את ההתמחות שלו למקום אחר, מכאן שהשילובים עשויים להיות כמו כפפה ליד או כמו כפפה לא מתאימה.. נסי לראות מה היית עושה אחרי התואר.