שלום! אני בת 19 ומעוניינת להתחיל לימודי תואר ראשון כבר בשנה הקרובה,באחת מהמכללות באיזור המרכז. לפי הבנתיברוב המוסדות לימודי תואר ראשון מתחילים כבר באוקטובר הקרוב,ולכן מתחיל הלחץ לבחור נושא לימוד. אני מבולבלת מאוד,יש כל כך הרבה אפשרויות ונושאי לימוד,וכמובן-תת נושאים רבים ומגוונים. ההתלבטות העיקרית שלי היא בין ריפוי בעיסוק,קלינאות תקשורת,ומדעי ההתנהגות. הבלבול העיקרי נובע מכך שמאוד חשוב לי לבחור במקצוע שיש לו ביקוש בשוק העבודה. השאלה שלי היא- מה עדיף לבחור מבחינת ביקוש עבודה.? האם תואר ראשון מספיק לי בכל מקרה כדי להתחיל לעבוד במקצוע? לאילו מכללות כדאי לפנות? ובקשר למדעי ההתנהגות-במה אוכל לעסוק עם לאחר לימודי תואר ראשון במדעי ההתנהגות? למרות שנושא זה מעניין אותי מאוד,אני חוששת מאוד מכיוון שהוא נראה כללי מידיי,פחות ממוקד..ושוב עולה נושא ביקוש העבודה.היכן אוכל להשתלב ובמה אוכל לעסוק?
אשמח לשמוע כל הצעה\מידע.
תודה רבה!
ה
הדר גולדשמידט
מקצועות הטיפול דגשים והבדלים
אורטל שלום, העלית פה דילמה טובה, אנסה לחדד עד כמה שאוכל אך עיקר הבדיקה שלך תהיה בשטח, לא מה חושבים/אומרים אחרים, אלא איך זה בא לידי ביטוי בפועל, אצרף מספר משימות בית בהמשך :)
ריפוי בעיסוק: דורש מגע, שילוב של אבחון, אימון, הדרכה ופיזיותרפיה. בגדול אציין כאן את ההתמחויות העיקריות, אני מקווה שאני לא חוטאת, אנא בדקי לעומק במידה וזוהי בחירתך: אבחון ושיקום / טיפול בילדים שיקום גפיים - ידיים בעיקר משתקמים מתאונות דרכים טיפול באוכלוסיות מוגבלות שכלית התפתחותית אוכלוסיות גילאי הזהב - שיקומי סיעודי שיקום פסיכיארי. התואר בהחלט מספיק כדי להתחיל בעבודה ולהשתלב בקליניקה פרטית או במרפאות ציבוריות שונות.
קלינאות תקשורת: המגע יחסית מועט אך הקירבה די גדולה למטופל, יש פה מספר תחומי התמחות, שוב אני מקווה שאני לא חוטאת, אנא בדקי לעומק במידה וזוהי בחירתך: הפרעות תקשורת בשפה: היגוי, דו לשוניות, גמגום, שפת הסימנים, קול, רכישת שפה, בליעה. אימון ושיקום שמיעה לקויי למידה הדרכת הורים לאוכלוסיות השונות ולבעיות המגוונות נפגעי ראש אכילה טיפול באוכלוסיה עם צרכים מיוחדים גם פה, התואר בהחלט מספיק כדי להתחיל בעבודה ולהשתלב בקליניקה פרטית או במרפאות ציבוריות שונות.
תואר במדעי ההתנהגות, בתור מי שסיימה תואר ראשון מקביל, אומר שזהו אכן תואר מאוד מעניין ומאפשר להחשף מקצועית למגוון תכנים מעולם הפסיכולוגיה, אך הוא לא יאפשר לך להשתלב בעבודה מקצועית מייד, למעט עבודות הדרכה, ליווי ואדמיניסטרציה בתחום העשייה החברתית/ כח אדם.
אם את חותרת לעבודה טיפולית הדרך הקצרה במקרה זה היא בבחירה באחד מהתארים הראשונים. אני התמחתי למעלה מ- 12 שנה בתחום משאבי אנוש, למדתי הנחיה והיום אני מוסיפה תואר שני כדי שאוכל לייעץ ולטפל בעולם תוכן שלי, אך לא כיוונתי לטיפול, אלא לייעוץ.. יש הבדל משמעותי. אם יש לך את אורך הנשימה הזה אז נותר במהלכו לבחון את הנישה שבה תרצי להתמחות.
כהבטחתי, משימות בית לדרך :) לקרא עוד על כל אחד מהתחומים, לעבור על תכני הלימוד השונים לקרא ולחפור בגוגל על מקצועות והצלחות של בוגרי התחומים השונים ללכת לקליניקות ולשוחח עם אנשי המקצוע, לשאול שאלות לחוות את התשובות בשטח ולא רק במילים בעולם הוירטואלי..
תואר שני
הדר שלום, אני מעוניינת ללמוד תואר שני. סיימתי תואר ראשון במדעי ההתנהגות ולימודי רפואה משלימה ואני עוסקת 12 שנה בטיפול ויעוץ גוף נפש . איזה תואר שני יש ביעוץ? חוץ מלימודי תואר שני בפסיכולוגיה? במה את עושה תואר שני?