כבר תקופה ארוכה שאינני מוצא את דרכי, מתחבט רבות בין הרצון ל-״עבודה שוטפת עם אנשים״ לבין ידע וכשרון טבעי שיש לי בתחום המחשוב.
מצד אחד, נורא חשוב לי העתיד הכלכלי, וכאן נכנס מצוין תחום המחשוב (לימודי מדעי המחשב לדוגמא), אך אני פחות מתחבר לתחום, והראש שלי אינו אנלטי.
מאידך, יחסי האנוש שלי מצויינים, וכן אשמח לעבוד בעבודה כזו (לימודי מנהל עסקים עם התמחות בשיווק לדוגמא), אך אפשרויות התעסוקה אינן מלהיטות, והשכר יחסית נמוך.
אינני יודע לאיזה כיוון לפנות. האם יש משהו שיאחד את הכל? עבודה שוטפת מול אנשים, עם נגיעה בצד הטכני ושכר של הייטק?
אשמח לתגובה, תודה
ש
שני יונגר
לימודי מחשבים עם נגיעה באנשים
שלום יקיר,
אולי כדאי שתשקול ללמוד בכל זאת את תחום המחשבים כדי שיהיה לך הידע בתוכנה וכו' ולאחר הלימודים תפנה את התעסוקה שלך לכל הנוגע לעבודה עם לקוחות ולא רק לעבודת מתכנת יבשה. תוכל לעשות גם שילוב עם תחום השיווק אם תכנס לעולם של השיווק האלקטרוני, שם הידע במחשבים ובתוכנה ייתן לך יתרון על המתחרים שלך מצד אחד והיכלות הבינאישיות שלך וכן המשיכה שלך לתחומי הרשום והשיווק יכולים גם הם לבוא לידי ביטוי בעובדת פרסום דיגיטליות. יש המון עבודה מול מחשב וגם המון עבודה מול לקוחות, ניתוח צרכים ניתוח שווקים וכו'. יכול להיות שילוב נהדר. אל תוותר על לימודי המחשבים אם יש לך הכישרון בתחום. תמיד אפשר למצוא עבודה המשלב עבודה עם אנשים ועם המחשבים. מה שכתבתי כאן זו רק דוגמא אחת לזה. חשוב על הדברים שלי טרם ההחלטה שלך. וזכור כי הלימודים לתואר הראשון הם רק חלק קטן מכל מה שתעשה בעתיד. ובכלל לטעמי בהרבה מקרים עדיף ללמוד מנהל עסקים עם התמחות בשיווק ופרסום לתואר שני ולימודי שיווק ופרסום בכלל, יכולים להיות אפקטיביים יותר דווקא בקורסים לצורך תעודה ולאו דווקא כלימודים אקדמיים.