הי הדר, אני רוצה לעבוד בתחום החינוך, ילדים ובעיקר עם הגיל הרך. אני בת 29 והמחשבה שיתכן ואתחיל ללמוד באוקטובר, 4 שנים שדורשות התייחסות מלאה ושעליי לעבוד חצי משרה , מאד מכבידה :~\
ישנם קורסים טובים ללימודי תעודה בארץ, השאלה היא אם לטווח הרחוק זו עלולה להיות טעות לא להתחיל ללמוד לתואר ראשון כרגע! איך נתפסים לימודי התעודה בעיניי מעסיקים בארץ? האם היא שוות ערך לBA? אשמח לכל טיפ, הכוונה ורעיון
תודה ויום נעים אנה
ה
הדר גולדשמידט
תואר ראשון בחינוך
אנה שלום, תחום החינוך די רחב, אבל בגדול תואר ראשון די הכרחי כמעט בכל בחירה שתעשי. יש הרבה קורסים מצוינים ללימודי תעודה, אני ממליצה לקחת אותם אחרי שביססת את עצמך עם תואר ראשון. היום התואר הוא משול לכרטיס ביקור הכרחי. זה תלוי כמובן בנישה אליה את מכוונת, אך מעסיקים מחפשים היום, גם לתפקידים של מתחילים, בעלי תארים.
אני ממליצה לך לא לחכות, כל שנה שעוברת תקשה עליך את המהלך. לימודי התואר נמשכים 3 שנים, אם את רוצה ללמד בבתי ספר או גנים, אז השנה הנוספת הכרחית לתעודת הוראה.
אני מצטערת שאני לא עוזרת לך לקצר את הדרך, אבל כל עוד אין לך ילדים משלך תמהרי להתפנות לזה, השוק התעסוקתי רק דורש יותר עם השנים..
הדר
תודה רבה על תגובתך הכנה והמהירה! האם בהמשך ניתן להשלים את תעודת ההוראה? ז"א, ללמוד עכשיו לתואר הראשון ובמידה ויהיה רלוונטי, ניתן לשדרג בנפרד?
ועוד שאלה קטנה.. אם אני לומדת עכשיו 3 שנים בלבד, אוכל לעסוק כגננת? מה האפשרויות שיהיו לי באופן כללי...?
תודות!!
ה
הדר גולדשמידט
חינוך ותעודת הוראה לעבודה כגננת
כן בהחלט אפשר להוסיף את תעודת ההוראה בהמשך. כדי להיות גננת או מורה בבית ספר יסודי את מחויבת לתעודת הוראה. אם תעבדי בגן בזמן הלימודים, תוכלי להמיר את שעות הסטאז' לשם..
את מתכוונת מהן האפשרויות העומדות בפנייך ללא תעודת הוראה? תוכלי להשתלב בהדרכה בכלל ועם ילדים בפרט, תוכלי לעבוד במסגרות בלתי פורמליות כמו מרכזים קהילתיים, עמותות, תוכלי כמובן לעבוד בתור עוזרת גננת.
אם את כבר יודעת שאת מעוניינת לעבוד בגן עם הגיל הרך, אני ממליצה לך ללכת על כל הקופה, עבודה כעוזרת גננת מכילה את מרבית העבודה השחורה ומתישה בדרך כלל הרבה יותר..