שלום, אני נמצאת בשלב שאני מבררת על לימודים לתואר ראשון ובכלל... אני דיי נמשכת לכיוון פסיכולוגיה, אבל לאחר תקופה מסוימת של בירורים הרגשתי שלא נכון ומתאים לי עבודה מעורבת ריגשית מידיי. ועדיין האתגר של ניתוח ופיענוח המקרה והאדם, והאפשרות לעזור ולעבוד עם אנשים קורצת לי מאד. הבנתי שיש תחום בפסיכולוגיה שנקרא פסיכולוגיה ארגונית, ורציתי לשאול כמה שאלות- מה בעצם עושים בעצם בפסיכולוגיה ארגונית? מה הן אפשרויות העבודה בפועל עם תואר ראשון בפסיכולוגיה ארגונית? ועם תואר שני? האם יש הבדל בתעסוקה אם לומדים באוניברסיטה או במכללה מוכרת (אריאל למשל)? האם יש כיום ביקוש בשוק העבודה לפסיכולוגים ארגוניים? מהו השכר הממוצע לתחום זה? זוהי עבודה גמישה או מסגרתית מאד? תודה רבה על העזרה! אני קצת מבולבלת...
א
איש אבירם
מה עושים עם פסיכולוגיה ארגונית
שיראל שלום.
תחילה הציע לך לערוך בירור מעמיק יותר לגבי תחום הלימוד/התמקצעות התואם את יכולותייך ומהווייך במסגרת מכון מקצועי. פסיכולוגיה ארגונית עוסקת באירגונים: דיאגנוזה (אבחון) ארגנוי, פיתוח ארגוני, ניהול תהלכי שינוי, תהליך קבלת ההחטות ועוד. לצורך כך יש לעבור תואר שני. תחום משיק הוא סוציולוגיה ארגונית. בגדול אין הבדל בהכשרה במכללה או אוניברסיטה. במידה והכיוון הוא מחקר ורצון להתקדם לכיוון האקדמיה והתארים הגבוהים, מומלץ לפנות ללמוד באוניברסיטה. הפסיכולוגיה הארגונית/ סוציולוגים ארגוניים/ והיועצים הארגונים, מצויים בתחום דרישה עולה ומתמדת. כיום אנו מוצאים שישנם ארגונים גדולים המעסקים אנשי מקצוע אלו במערכת שלהם ולא רק אד-הוק. היום ניתן לראות בכל יחדה צבאית יועץ ארגוני בקבע, השכר מתחיל מעל הממוצע והשמיים הם הגבול. בהצלחה
א
איילת גמבש
תואר ראשון בתקשורת
שלום רב, בידי תואר ראשון בתקשורת מהבינתחומי בהרצליה. ברצוני להמדיך בלימודים בתחום הטיפולי כמו סוציולוגיה או פסיכולוגיה . לאן כדאי לפנות כדי להתייעץ ולשאול.