שלום אני בן 22 וחצי ונרשמתי ללימודי תרבות יצירה ותקשורת(מולו'ת,ניהול תרבות וכ'ו). יש לציין כי הנושא יוצר אצלי עניין ולהבנתי הוא מאוד כיפי ומהנה אך גם תחום פוליטיקה וממשל יוצר אצלי עניין ואני מאוד מתלבט בין שני התחומים בעיקר בעניין התעסוקתי ובשל העובדה שאני גר בפריפריה ובאיזורי ככל הידוע לי תחום התרבות לא מפותח מספיק..מה כדאי לי ללמוד בהתחשב בנתונים אלו ובהתחשב בהמשך ללימודים לתואר שני בתחומים אלו.
תודה רבה מראש.
ה
הדר גולדשמידט
לחשוב הפוך, כמה שאלות לחידוד
רביד שלום, אני אשאל אותך ברשותך הפוך, לאן אתה מכוון באופציות האלה? לאן היית רוצה לקחת את העדייה שלך בתום הלימודים? עזוב רגע נתונים גאוגרפיים ומצב נתון בפועל, יתכן ודווקא חוסר פעילויות תרבותיות באזורך יכולים להוות יתרון ליצור משהו..
נסה רגע לתאר לי איך אתה רואה את ההתפתחות שלך, לא חייב לציין כותרות, אבל מבחינת עשייה ותוצרים כן.
כתגובה לשאלה הקודמת
שלום הדר. חשובה לי מאוד ההשכלה שהתואר ייתן לי, ההשפעה שאוכל ליצור בעקבותיה ומגוון המקצועות שאוכל לשלב לתואר שני כדי שלבסוף אוכל להשתלב במגוון עבודות רחב ככל האפשר ...אין לי כרגע כיוון התפתחות ספציפי...מבחינתי כל התפתחות שכוללת בתוכה עשייה מסוג כלשהו כשרה לגביי .
תודה מראש
ה
הדר גולדשמידט
איך לבחור מקצוע לחיים
רביד שלום, אתה שואל איפה הכי כדאי, מה תהיה ההשקעה הכי משתלמת.. תסלח לי אבל זה כמו לשאול שאלה טובה שלא מתאימה. נסה רגע להרפות מהכדאיות והתואר השני. הרי אם תכוון לתחום שתאהב, תצליח בו ומכאן ההמשך לתואר שני או למגוון עבודות יהיה הרבה יותר פשוט ממה שאתה חושב.
נסה לענות לי על השאלה ששאלתי אותך קודם, אם עכשיו הייתי נותנת לך ביד את האישור לתואר ראשון, מה היית רוצה לעשות איתו? מה מוצא חן בעיינך בתוכן שאתה מתעניין, נסה לא רק להגיב במעניין / לא מעניין, לאן היית לוקח את זה אם היית מרשה לעצמך לדמיין?
אתה מקווה לבחור תחום לימודים שיעשה עבורך את ההתפתחות ולרוב זה קורה יחד עם האישיות והרצונות שאליהם אתה מכוון בין אם במודע או לא.. אבל אם נעצרת לשאול, מעולה, זו זכות!
אל תוותר על האפשרות לכוון, קרא על כל אחד מהתחומים שהעלית, חקור על התחומים האלה בארץ ובעולם, האינטרנט מספק סיפרייה אינסופית בעניין, חקור, אל תוותר! אלה שיעורי בית לא קלים, לעשות, לבד אבל אני מבטיחה לך שמהמשתלמים ביותר, קרא על התכנים שמלמדים. אם אחרי כל זה לא תמצא בטחון בבחירה אז תפנה אלי :)
בהצלחה,
הדר גולדשמידט - יעוץ והכוון מקצועי 052-6969745
ר
רביד
איך לבחור מקצוע לחיים
נתת לי הרבה חומר למחשבה...המון תודה לך
ה
הדר גולדשמידט
בשמחה בהצלחה :)
ר
רביד
לימודי תרבות | הוצאה לאור
שלום הדר.
לאחרונה נרשמתי ללימודי תואר ראשון בניהול תרבות (ניהול מוסדות תרבות ,אירועי תרבות וכ'ו) אך למען האמת אני די מסופק לגבי ההחלטה . חשוב לי לציין שתואר זה הוא חדש מאוד ולא חשבתי על כיוון ההתפתחות זה לפני כן ורק במהלך פגישת הייעוץ הומלץ לי על התחום לאחר מעבר יסודי על תחומי העניין שלי וממעבר שלי על התכנים אני מגלה בהם עניין אך העניין שמטריד אותי הוא ההשתלבות בשוק העבודה לאחר מכן לאור העובדה שאני גר בפריפריה ובאיזורי תחום התרבות יחסית "רדום" למרות שחשבתי על זה שהעניין יכול לשמש אותי לטובתי אני חושב שיש יותר מדי מכשולים בדרך ולא יודע אם שווה בכלל לנסות כנ"ל לגבי מסלול ההוצאה לאור שהוא גם אופציה טובה מבחינתי ולאור העובדה שאני שומר מצוות ולכן הרבה אופציות מבחינתי סגורות בתחום ...אשמח לדעת מהי חוות דעתך בעניין לאור הנתונים האלו ומהי רמת ההכנסה בתחומים עד כמה שידוע לך. תודה רבה מראש.
ה
הדר גולדשמידט
לרביד
רביד שלום, אתה חוזר על חלק מהתכנים שכיסינו.. אני חושבת שהעובדה שאתה גר בפריפרייה בהחלט יכולה לסייע, דווקא בפריפרייה יש מקום להרים פרויקטים תרבותיים ובכלל התחום זקוק לאנשי מקצוע ראויים.
החשש בלהתחיל תחום חדש ידוע ומוכר, תופס לכל מי שמתחיל. סמוך על עצמך ותתחיל כבר להשתלב בעשייה רלוונטית, במרכזי תרבות כאלה ואחרים.
באשר לשכר, זה תלוי מאוד איפה תשתלב, אם במושבים, מועצות או שתתפור תפקיד משולב. תחום ההוצאה לאור דווקא לגברים שומרי מסורת במרכז מאוד פורים, אינני יודעת לומר בנוגע לפריפריה בה אתה נמצא.