היי! אני כבר 10 שנים עובדת בתחום כח אדם,רכזת משאבי אנוש בחברת השמה. נמאס לי. רוצה לשנות תחום. לא יודעת מה ללכת ללמוד. אני הנדסאית.בת 42.מצד אחד להיכנס ללימודי תואר טוב. אבל בגיל שלי לאחר לימודי תואר יהיה קשה להשתלב בעבודה. מה הית ממליצה:) תודה מראש
ה
הדר גולדשמידט
שאלות מפתח
רונית שלום, העלית הרבה עובדות, שזה מצוין, אבל לא מספיק כדי להבין מה כן..
10 שנים זה זמן לא מבוטל, כנראה שלתקופה ארוכה כן אהבת את מה שאת עושה.. מה את אוהבת בתחום? מה מעניין אותך בכללי? מה מאתגר אותך? אילו לימודי הנדסאות למדת בעברך? האם ניסית לנוע בתחום הנוכחי?
בגדול אני לא ממליצה לעשות הסבה יחד עם הפסקה מוחלטת כפי שתיארת בשוק התעסוקה. רק במקרים בהם הבלבול יוצר כאוס ולא מאפשר להתקדם ונמצאים בהתשה שלא מקדמת לשום מקום..
נסי לשתף יותר כדי שאוכל לכוון אותך. בברכה,
הדר גולדשמידט - יעוץ והכוון מקצועי 052-6969745
ר
רונית
תשובה
היי הדר! אז ככה. תחום של כח אדם בהחלט מעניין.אני אוהבת את התחום בגלל הדינמיקה שלו. עבודה עם אנשים,למרות שזה לפעמים מעייף.קל לי מאוד ליצור קשר עם לקוחות/ספקים גם טלפוני וגם פרונטלי.מה שחשוב לי זה הגיוון בעבודה. ונכון להיום אני מרגישה שאין לי אותו. איך להגיד..צריכה "מזון "למח.מרגישה שנתקעתי.קידום-קשה להתקדם לתפקיד ניהולי כאשר רואים בך רכזת טובה למה לקדם? שתעשה עבודה שלה ומנהל אפשר להביא גם מבחוץ. .בתוך תוכי אני מרגישה שיכולה לתת יותר,ויש לי יכולת קליטה טובה מאוד.בגלל שאין לי תואר גם קשה להתקדם לתפקיד ניהולי. היתי רוצה להיות רכזת גיוס בתעשייה אולי אבל אין הרבה אפשרויות....
ה
הדר גולדשמידט
אין צורך בהסבה הגיע הזמן להתקדם :)
רונית שלום, אומנם תעודת הנדסאי אינה תואר אקדמי אך היא בהחלט השכלה אקדמית. אני לא רואה בעיה בהשכלתך לאור הניסיון הרב שיש לך ולאור היכולות שאת מציינת כאן להמשיך להתפתח בתחום.
אכן עבודה כרכזת גיוס בחברות השמה זה תפקיד מתיש. כל הכבוד על ה-10 שנים האלה, אני לא מכירה הרבה מקרים מקבילים :) סימן שיש לך הרבה סבלנות ויכולת הכלה..
נסי למקד את האנרגיות בך ולא במועמדים שלך, ותראי שיצוצו לא מעט הזדמנויות לעבודת כ"א בחברות בתעשייה השונה. אם את לא מסוגלת להיעזר במאגר המשרות שלכם, חברי לחברת השמה מתחרה. את יכולה להציע עצמך גם כמומחית לנישה בה עסקת ובה למדת.. יש לך הרבה מה להציע, אין שום סיבה שתחשבי על הסבה.
אם אינך מצליחה לעשות את המהלך, זה סיפור אחר לגמרי, לשם כך אציע לך לתאם עימי פגישת ייעוץ ממוקדת להתנעה, אבל לפני שאת פונה אלי, נסי לבחון את מה שיש לך בראייה "אגואיסטית" וקדמי עצמך בדיסקרטיות.