שלום אני בת 21,משוחררת קרוב לשנה. עשיתי פסיכומטרי בהם קיבלתי ציון נמוך,ובגלל שבסופו של דבר לא הבנתי עד הסוף מה אני עושה עם עבודה סוציאלית ,חשבתי ללכת ללמוד באזור מגוריי,אני תופסת את עצמי כאדם שרוצה לעבוד עם אנשים,וגם במבחנים שערכתי לייעוץ זו הייתה התשובה,אומנם יש לי חששות ...אני במחשבה שאני רוצה להיות בדבר שבו יהיה לי קשר ומגע ועזרה לאנשים. מעניין אותי גם נושאי המגע והטיפול האלטרנטיבי מצד אחד ומצד שני גם הייעוץ והעזרה הממשית לאנשים -אני במחשבה שאפשר לשלב בין השניים ברבות הימים,אך כעת נראה לי כי אף אחד מהם לא נותן למי אפשרות תעסוקה ויציבות ברורה . ואומרים לי שצריך תואר, אז אני חושבת ללכת לתחום החינוך והחינוך המיוחד בפרט בתקווה שהוא יפתח לי דלת לתחומיי היעוץ,למרות שהייתי בפגישות בתחום הלימודים של חינוך מיוחד אני עדין לא מבינה עד הסוף מה זה אומר בסוף ומה זה יתן לי בסוף ,דיברתי עם מכללות לייעוץ ולומר את האמת אני מפחדת אני לא עד הסוף יודעת אם אני מוכנה ואדע איך לתת ייעוץ למרות שזה נראה לי מרתק ומאתגר אבל הדילמה אם כן להתחיל ללמוד 4 שנים שיהיה משהו מסודר ובמקביל גם לנסות ללמוד ייעוץ או מה שמרגיש לי כהימור ומפחיד אותי ללמוד רק ייעוץ כמה חודשים מה גם שאני לא יודעת בקשר למה אני רוצה בכללי אם טיול כן או לא ,למה להפנות את הכסף שלי,האם לסתם קורסים לעניין או לשמור ללימודים עתידייים... כמו ששמתם לב אני מאוד מבולבלת
אם תוכלו לכתוב לי תגובות למייל עם עצות ואיפה מומלץ ללמוד ייעוץ ומה באמת אפשר לעשות עם זה, האם חינוך מיוחד עוזר ללימודי היעוץ ויעוץ משפחתי עצות ורעיונות וידע יתקבלו בתודה
ה
הדר גולדשמידט
ייעוץ ממוקד
למתעניינת שלום,
אתחיל מהסוף, אם מדגדג לך ללכת לטייל, אז שימרי כסף שיספיק ללימודים וצאי לעולם, עדיף ללמוד כשהראש פנוי למטרה ולא בכח.. זה כבר לא בית ספר ויש חשיבות להישגים בהמשך הדרך.
בנוגע ללימודי ייעוץ, אני לא ממליצה לך ללכת ללמוד ייעוץ ללא תואר, היום המגמה של לימודי ייעוץ פורחת, אבל בפועל יש המון מייעצים ומעט משרות רלוונטיות, ולמעטות שיש הדרישה לבעלי תארים ראשונים לפחות.. בדרך כלל לימודי היעוץ מתאימים למי שכבר למד לתואר ראשון ומעוניין לרכוש כלים להנחיה אישית או בקבוצות, או כחלק מהסבה לתחום טיפולי.
לא סתם את נרתעת כרגע מלתת ייעוץ, לימודי ייעוץ מוגבלים לגילאי 30 ומעלה, אם לא ציינת את זה, כנראה שהמחסום הזה הוסר, בלחץ כספי ככל הנראה... גיל 21 הוא בהחלט גיל צעיר מידי.
אם הבנתי אותך ייעצו לך ללכת ללמוד עבודה סוציאלית ואת מתלבטת בנוגע ללימודי חינוך. אם המגמה להתפתח ולשלב עבודת ייעוץ וסיוע, בגדול משני התחומים תוכלי להתפתח, כדי לבסס את עצמך בתחילת הדרך ויחסית מהר להגיע לשלב בו את מסייעת לאנשים ונוגעת בפרקטיקה, אז אני ללא ספק מצטרפת למייעצים שלך ואומרת כן לעבודה סוציאלית. אלא אם את רוצה לעסוק בחינוך בשלב ראשוני לשלב עבודה עם חינוך מיוחד ולגדול לתחום ההוראה מתקנת ואולי לפתח עבודה עם הורים וילדים מיוחדים. זה לא ייעוץ כפי שהעלית אבל מתחום החינוך הכי קרוב.
האם עניתי על כל השאלות? את מוזמנת לחדד נושאים שלא הבנתי או כהמשך לתשובתי. בברכה,
חידוד לגבי ההודעה הקודמת
היי הדר,תודה רבה על ההתייחסות הקודמת. חידוד קל-המחשבה שלי הייתה ללמוד עבודה סוציאלית אך הדבר אומר שאאלץ לשנות את כל אורחות חיי ל3 שנים הקרובות והוצאות כלכליות למכביר .כך שרעיון זה קרוב לוודאי ירד מהפרק,וגם שילמתי את דמי הרישום לחינוך ,אבל אנא חדדי את היתרונות שיש בעו"ס על כל החסרונות שהצגתי כעת... בלימודיי חינוך אמשיך לגור בסביבית חיי הנוכחיים ,כן אכן חשבתי על הוראה מתקנת בהמשך מלימודיי חינוך מיוחד.
שאלתי הייתה האם כהמשך ללימודי חינוך מיוחד תואר ראשון ו2 תעודות הוראה אוכל להתפתח לייעוץ ממשי ,ייעוץ אישי/ זוגי/משפחתי אולי אפילו תואר שני בייעוץ חינוכי שלהמשך אוכל לשמש כיועצת לנוער .
תודה
ה
הדר גולדשמידט
חינוך בדרך לייעוץ
מתלבטת ומתעניינת שלום :)
כן, במידה ותלמדי תואר ראשון ושני בתחום החינוך, תצברי ניסיון בעבודה עם אוכלוסיות מיוחדות, ותגווני את עשייתך בתוך ומחוץ למסגרת החינוך הקיימת, בהחלט תוכלי לייעץ בהמשך הדרך.
הוראה מתקנת היא יופי של התחלה, ואיתה תוכלי להתחיל די מהר.
אני לא רואה סיבה לפרט על האפשרויות האחרות שאת מוצאת אותן לא רלוונטיות, בחרת נתיב, הוא כנראה שלך, לגביו עניתי, מקווה שלסיפוקך. אין טעם להמשיך ל"חפור" לעצמך על האלטרנטיביות.. תמיד יהיו, פשוט תשחררי, בחרת בדרך טובה תתחילי בה ותראי שהיא רק תלך ותגדל.