מסלול דו חוגי מדעי המחשב ועיצוב גרפי באוניברסיטה העברית
מסלול דו חוגי מדעי המחשב ועיצוב גרפי באוניברסיטה העברית
רחלי
3 תגובות
שלום להדר ולכל מי שקורא, אשמח לעצתכם- אולי מישהו כאן למד/לומד את התואר ויוכל לענות לי על כמה שאלות. אז ככה: כמה שנים בערך ייקח התואר (באופן ריאלי בהנחה שאני לא רוצה "למרוח" את התואר)? האם הלימודים מאוד עמוסים? יש אפשרות לעבוד תו"כ הלימודים? האם בלימודים של תואר דו חוגי יש עומס כפול או שכמות הקורסים בכל חוג מצומצמת לעומת אותו חוג במסלול חד חוגי? וגם: מי שנרשם ללימודי עיצוב גרפי בבצלאל חייב כישרון יצירתי גם "בידיים" או שמספיק במחשב? לבסוף- מהן אפשרויות התעסוקה? וגם- האם בוגר של מסלול זה "ייחשב" פחות בקבלה לחברות הייטק לעומת בוגר של מדעי המחשב כמסלול חד חוגי? תודה מראש על התשובה!
ה
הדר גולדשמידט
מדעי המחשב ועיצוב גרפי
רחלי שלום, לא למדתי את התואר הנ"ל אך אוכל לענות לך במספר נקודות על חלק משאלותיך, אני מזמינה את הגולשים לתרום מידע גם כן:
עומס הלימודים צפוי להיות לא פשוט, לימודי מדעי המחשב דורשים השקעה רבה ועיצוב גרפי שהוא בהחלט נעים יותר דורש משימות בית, כך שלא סביר שתוכלי לשלב עבודה במהלך התואר.
בגדול העומס אמור להיות מופחת בשני החוגים כדי שניתן יהיה להכיל את שניהם, אך כיוון שההשקעה מתפרשת על שני תחומים שונים יש המוצאים את זה כמרענן ומאפשר להכיל אותם ויש הטוענים בדיוק ההיפך שההשקעה בשני מוקדים שונים מפזרת אותם והם יוצאים קירחים..
לגבי בצלאל, אם את הולכת ללמוד עיצוב גרפי אז עיקר הניסיון שתדרשי להפגין יבוא לידי ביטוי במחשב, יתכן ותדרשי להראות חשיבה יצירתית שעשויה לבור \\א לידי ביטוי ביצירות שאינן על הצג מחשב, אך הכוונה להכשיר אותך כמעצבת גרפית הן ברמת הביצוע וברמת התכנון..
לגבי עדיפות בהיי טק, נראה לי שאם תאהבי את שני התחומים את עשויה לשלב בהיי טק עשייה אחרת, אם תחליטי לעסוק כתיבת קוד בלבד, יתכן ותנתן עדיפות לבוגר חד חוגי, אך רק במעט ובוודאי שתנתן לך עדיפות על בוגר מכללה.
תתרכזי בלהצליח בלימודים ולהתחבר למה שאת אוהבת, החלק הבא יהיה הרבה יותר פשוט אם תדעי לאן את רוצה לכוון.
ר
רחלי
תודה על התגובה המהירה :)
יש לי המון חומר למחשבה.... תודה....
ה
הדר גולדשמידט
בשמחה בהצלחה :)
מצוין זו הכוונה, את מוזמנת להיעזר בי במידה ויעלו שאלות נוספות. בהצלחה,