התייאשתי! דיי אני כבר 17 שנה עוסקת בחינוך לגיל הרך. יש תעודת הוראה לגיל הרך ולכיתות א-ב , תואר ראשון בחינוךוסוציולוגיה ותואר שני במנהל חינוכי. הכל מאוניברסיטאות ישראליות. דיי אני זקוקה לשינוי ואינני יודעת איך עושים זאת. אני לא צעירה (אוטוטו 40) מה עושים? איך מתחילים?
מ
מכון אנש
תשובה
מיכל
מצבך מוכר ודי נפוץ. בדרך כלל בגילאים 35/45 אנו עוברים תהליך השאלה, האם אני מרוצה מעיסוקי? מחיי? ועוד שאלות. זה געיל של קריירה שנייה. מוצע לך בחום, לעשות אתנחתא ולעבור מבדקי הכוון תעסוקתי לימודי, בה יתנו לך כיוון מתאים לאן ומה בהתייחס לצורך שלך בשינוי, ויכוונו אותו לגבי איך מנהלים את תהליך השינויץ
בברכה איש אבירם
ה
הדר גולדשמידט
הסבה מתחום ההוראה
מיכל שלום,
יש לא מעט דרכים יצירתיות לעשות מהלך שכזה, אבל צריך להיות ערוכים מכל הכיוונים ובעיקר לעשות שיעורי בית ולדעת לאן מכוונים, בשביל זה אני ממליצה להתייעץ עם איש מקצוע.
אעלה כאן כמה נקודות למחשבה שאינן מהוות תחליף לפגישה ממוקדת ומקצועית:
רגע לפני שאת עושה תנועה החוצה מעולם החינוך, האם שקלת מהלכים מצומצמים בסביבתו? האם מוכר לך תחום האבחון הדידקטי? עם תואר שני כשלך את יכולה לעשות השלמה ולעסוק בנישה. במקביל אם נשאר לך רצון לעבוד בעבודה יחידנית, תחום ההוראה מתקנת תמיד זקוק לאנשי מקצוע טובים?
אצרף לכאן מענה שעניתי הרגע למורה שמלמדת 14 שנה ומעוניינת אף היא בהסבה (שני שרשורים תחתייך, כיוון שהיא סיפקה פחות מידע בעיקר שיקפתי לה את משמעות המהלך, שתמיש טוב לדעת לאן נכנסים, גם אם זה לא פשוט)
מצ"ב תגובה לשרה - הסבה מתחום ההוראה: שרה שלום, הוראה הוא תפקיד רוחבי שדורש שילוב של מספר מיומנויות בו זמנית, זו אחת הסיבות שהינו שוחק ונפרס על מספר מצומצם יותר של שעות ביום, שלא כמו בשוק העבודה - 9 שעות עבודה ביום לפחות ..
האם בדקת תנועה בתוך מערכת החינוך לפני שאת שוקלת לצאת ממנה? כמו להפסיק לעסוק בחינוך? להתמקד במקצוע? לרכז תחום? לעבור לעבוד בבית ספר ייחודי או פרטי שעובד בקבוצות מצומצמות יותר? אם מדבר אליך תחום האומנות, דרמה ותקשורת מדוע לא לעסוק בהם במסגרת בה את כבר עובדת? אחרי 14 שנה אני רוצה להאמין שהמערכת תעדיף לחשוב יצירתית ולאפשר לך להכניס חידושים שיעשו טוב לך ולתלמידים והעיקר לשמור אותך בתוכה.. יש קורסים מקצועיים לא ארוכים שיכולים לתת לך את ההשכלה הנדרשת לשם כך.
הסבה הוא תהליך לא פשוט, בעיקר בשל התקבעות כל הנוגעים בדבר. נתחיל בשלך ובשל משפחתך: האם את נכונה לעבודה במשרה מלאה? את מציינת שאת אמא במשרה מלאה, האם את ערוכה לצאת מהבית בבוקר ולחזור בשעות הערב המוקדמות? זו אחת הבעיות הנפוצות "בכלוב הזהב" של ההוראה, יחד עם החגים וחופשת הקייץ.. התקבעות נוספת מגיעה מצד המעסיקים, שכמו כל הסבה, דורשת ניסיון תעסוקתי רלוונטי ומתקשה לקבל אותך שלא כמורה.