אני מורה מזה 14 שנה.במהלך השנים נהניתי מאד לעבוד עם תלמידי,ואף הצלחתי בעבודתי ויצרתי קשרים טובים עם התלמידים ועם הוריהם.עם זאת מאד מאד קשה לי עם המסגרתיות של עבודה זו.כיום אני מרגישה שאני זקוקה בדחיפות לשינוי,אני כבר לא נהנית ממה שאני עושה, וכאם לארבעה ילדים אני פשוט לא עומדת בכל המטלות של מחנכת ואמא במשרה מלאה... אני רוצה לשנות עבודה:אני מאד אוהבת את תחומי האמנות , הדרמה והתקשורת,ועם זאת כרגע אין באפשרותי ללמוד לימודים תובעניים.אנא תנו לי עצה!תודה!
ה
הדר גולדשמידט
הסבה מתחום ההוראה
שרה שלום, הוראה הוא תפקיד רוחבי שדורש שילוב של מספר מיומנויות בו זמנית, זו אחת הסיבות שהינו שוחק ונפרס על מספר מצומצם יותר של שעות ביום, שלא כמו בשוק העבודה - 9 שעות עבודה ביום לפחות ..
האם בדקת תנועה בתוך מערכת החינוך לפני שאת שוקלת לצאת ממנה? כמו להפסיק לעסוק בחינוך? להתמקד במקצוע? לרכז תחום? לעבור לעבוד בבית ספר ייחודי או פרטי שעובד בקבוצות מצומצמות יותר? אם מדבר אליך תחום האומנות, דרמה ותקשורת מדוע לא לעסוק בהם במסגרת בה את כבר עובדת? אחרי 14 שנה אני רוצה להאמין שהמערכת תעדיף לחשוב יצירתית ולאפשר לך להכניס חידושים שיעשו טוב לך ולתלמידים והעיקר לשמור אותך בתוכה.. יש קורסים מקצועיים לא ארוכים שיכולים לתת לך את ההשכלה הנדרשת לשם כך.
הסבה הוא תהליך לא פשוט, בעיקר בשל התקבעות כל הנוגעים בדבר. נתחיל בשלך ובשל משפחתך: האם את נכונה לעבודה במשרה מלאה? את מציינת שאת אמא במשרה מלאה, האם את ערוכה לצאת מהבית בבוקר ולחזור בשעות הערב המוקדמות? זו אחת הבעיות הנפוצות "בכלוב הזהב" של ההוראה, יחד עם החגים וחופשת הקייץ.. התקבעות נוספת מגיעה מצד המעסיקים, שכמו כל הסבה, דורשת ניסיון תעסוקתי רלוונטי ומתקשה לקבל אותך שלא כמורה.
ציינת תחומים שתוכלי לעסוק בהם בהנחיה כפרילנסרית, מהי השכלתך? האם את מסוגלת לעשות מהלך כזה, ולעבוד כעצמאית? עם איזה גילאים את עובדת היום? מהם התחומים בהם את מלמדת היום?
אם עדיין את נכונה לעשות מהלך הסבה, אני בהחלט ממליצה לגשת לייעוץ נקודתי שימקד אותך לעשות מהלכים מצומצמים ככל האפשר ולהתחיל בדרך חדשה.
הצלחתך בעבודה והקשרים הטובים שיצרת מלמדים על יכולות ואיכויות רבות שיכולות לבוא לידי ביטוי במספר תחומים בשוק התעסוקה, אחרי שתעני לעצמך על כל המרכיבים שהעלתי, יהיה לך הרבה יותר קל לעשות סדר, חשוב להיות שקולים בהסבה, שינוי לא עושים פעמיים :)