הדר שלום רב אני בוגרת תואר ראשון- מדעי התנהגות וכלכלה. אני משתוקקת כבר לחזור לספסל הלימודים לתואר שני אבל אין לי מושג מה ללמוד אני עובדת בעבודה נורא משעממת ופנאי פנוי ישלי בשפע.. מצד אחד אני רוצה ללמוד משהו שיעשיר את נשמתי ולא ידרוש ממני יותר מידי מצד שני לקורסים מקצועיים אין כ"כ התייחסות כמו לתואר שני
איך אוכל לדעת מה מתאים לי? והעיקר מה נכון ללמוד??
תודה!
ה
הדר גולדשמידט
שאלות מפתח
מוניק שלום, אין נכון לא נכון, כל אחד והדרך שלו..
אני מכירה אנשים שלא למדו לתואר ורכשו השכלתם בקורסים מקצועיים בלבד, אך היו חדורי מוטיבציה, השקיעו רבות ולא הפסיקו לחתור והגיעו להישגים העולים על הישגים של בעלי תואר שני.. כך שאין פה נוסחה אחידה.. לטוב ולרע :)
לגבי שאלתך איך תוכלי לדעת, זה פשוט יותר ממה שאת חושבת. לאן כיוונת מלכתחילה שהתחלת את לימודי התואר הראשון? במה את עוסקת היום? מה מעניין אותך? מה היה מוסיף לך צבע ועניין בעבודה היום? אל תחפשי טייטל לתפקיד, נסי לחשוב מלמטה, מה היה גורם לתפקיד שלך להיות חי יותר או איזה תפקידים את מוצאת שמעניינים יותר והיית יכולה / רוצה לעשות? האם את מחפשת לימודים בשביל הכייף או בשביל הקריירה שלך?
תשובות לשאלותייך
הדר היקרה המון תודה על תשובתך שהלכתי ללמוד תואר ראשון - רציתי לשלב הומני יחד עם ריאלי, ביררתי עם אנשים שלמדו את התואר הזה וכולם אהבו את הלימודים ואני חייבת להודות שהלימודים היו כייפים ומספקים. כיום אני מנהלת אדמינסטרטיבית ועוזרת למנהל מלאי ( לוגיסטיקה) האנשים מדהימים, המשכורת מעולה אבל יש המון המון שעות מתות כך שאני מוצאת את עצמי יושבת בחוסר מעש לעיתים קרובות מאוד.
חשבתי רבות על מה ששאלת אותי ואני חושבת שאני נורא מתחברת לניהול, ניהול עובדים, ניהול צוותים, לנהל מוקד של שירות / שימור לקוחות. אני מעולה בעבודה מול קהל. בעברי עבדתי כנציגת שירות ואחראית משמרת לתקופה ארוכה מאוד שסיימתי את התואר , חשבתי שעבודה אדמינסטרטיבית תתאים לי יותר אבל אני נורא מתגעגעת לעבודה מול לקוחות. הבעיה היא ששלחתי קורות חיים למשרות ניהול אבל הם מציעים לי להתחיל כנציגה ( משכורת נוראית) ואולי אם יהיה קידום אז יקדמו אותי. אני מסרבת למשרות כאלה כי יש לי המון ניסיון (מעל 6 שנים )
אני מתחברת גם מאוד לעבודה עם עובדים מחו"ל. בתפקיד הנוכחי אני עובדת עם עובדים שמגיעים אלינו מכל רחבי העולם ואני קוצרת שבחים כל פעם על היחס ואופן הטיפול ( אני מניחה שזה מתקשר לתודעת שירות שיש לי )
אני רוצה לימודים שיהיה לי כיף שגם יוכלו לקדם אותי חשבתי על תואר שני בתיירות אבל האיזור בו אני גרה יש 2 מלונות ( לא של רשת נחשבת)
אני מרגישה שאני נמצאת בכלוב של זהב- יש לי משכורת מעולה אבל אני נורא לא מסופקת ולא מאושרת. הסביבה הקרובה אלי חושבת שהשתגעתי ואומרים לי שהיו מוכנים להרוג בשביל תנאים ומשכורת כמו שלי. אז מה נכון? משכורת טובה כל חודש או סיפוק?? למה אי אפשר לקבל את שניהם יחד??
ה
הדר גולדשמידט
אדמיניסטרציה ושירות מקצועי
מוניק שלום, לפעמים אפשר לקבל הכל יחד, כשחותרים ויודעים לאן.. האם בחברה שאת עובדת יש לאן לחתור? האם חשבת על תחום השילוח? יצוא? זה תחום המשלב אדמיניסטרציה, עבודה עם עובדים מחו"ל, שירות ומעקב, ניהול אופרציה.. הניסיון שיש לך בתחום הלוגיסטיקה בהחלט מסייע! איך האנגלית שלך? האם יש לך שפה נוספת?
אני מעדיפה לכוון אותך לעשייה שתתן לך את השילוב המנצח, משם יהיה לך הרבה יותר קל לבחור השכלה תומכת, אם עדיין יהיה לך זמן פנוי למלא :)