סיימתי לימודי הנדסה באוניברסיטת תל אביב, B.Sc. אני כרגע בהתלבטות לגבי הסבה מקצועית לתחום עיצוב הפנים או עיצוב גרפי. השאלה היא האם, מכיוון שיש בידי כבר תואר ראשון בהנדסה, אני אוכל להסתפק בלימודי תעודה בתחום העיצוב. האם אני אוכל למצוא בקלות עבודה בתחום, או שאני אתחרה עם בוגרי לימודי עיצוב מאוניברסיטאות? האם קיימות השלמות שאני אוכל לעשות, כיוון שכבר יש בידי תואר ראשון בהנדסה?
בנוסף, אשמח לשמוע המלצות בנוגע לבתי ספר, מכללות מומלצות.
תודה!
ה
הדר גולדשמידט
בוגרת הנדסה לעיצוב
מורן שלום, איזה תואר בהנדסה יש ברשותך? הנדסת בניין? חשמל? כיוון שתחום הבניין יכול לסייע לך מאוד בשינוי לתחום העיצובי.
בגדול את יכולה לעבור קורס ולא לעשות את כל הדרך מהתחלה, תואר בהנדסה בהחלט יוקרתי ומעיד לא מעט על היכולות שלך. אך אם תואר ההנדסה שלך לא מסייע אז כן, תתחרי בבוגרים לעיצוב שעשו תואר מלא ייעודי. בנוגע להמלצה על מקום לימוד, אנחנו שומרים על נייטרלות בכל הנוגע למוסדות השונים.
הסבה לעיצוב
הי הדר, ראשית, תודה רבה על התגובה המהירה.
אני בוגרת הנדסת תעשיה וניהול, תחום אשר אינו קשור לעיצוב פנים או עיצוב גרפי. ההתלבטות שלי היא האם ללמוד תאר ראשון נוסף, או ללמוד באחד מבתי הספר אשר מספקים תעודה. אני חוששת שיהיו לי קשיים במציאת עבודה לאחר מכן. אשמח לשמוע את דעתך. תודה, מורן
ה
הדר גולדשמידט
עיצוב גרפי או עיצוב פנים
מורן שלום, הסבה בכל מצב לא קלה, אבל ממה שאני מבינה את ממש בתחילת הדרך, אז זה זמן יחסית טוב.
אם את שוקלת את תחום העיצוב הגרפי עבורו אין שאלה, בהחלט מספיק קורס מקצועי ויאללה לעבוד, נראה לי שלא תתקשי להשתלב כמו שאת חוששת. תתחילי כבר ל"שחק" עם תוכנות ולייצר ניסיון.
לגבי עיצוב פנים זה כבר מורכב יותר, יש מעצבים רבים יחד עם אדריכלים שעונים לא אחת על הפונקציה הזו וזו נישה יותר קשה, אם כי אפשרית, הכל עניין של כח רצון ודחיפה שלך.
האם בדקת את הנישה של עיצוב תעשייתי? פה תוכלי לשלב אולי את התואר שיש לך עם תחום העיצוב.. וזה להתחיל תואר מהתחלה.
אין ספק שלימודי תעודה נתפסים ובצדק כפחות איכותיים מלימודי תואר מלאים, מצד שני כמו בכל תואר ראשון לומדים לא מעט מקצועות כלליים כחלק מדרישת האקדמיה ליישור קו.