אני ומשפחתי מאוד בנושא של קשב וריכוז עם ניסיון רב בתחום היומיומי וכן עברנו סדנאות, קראנו ספרים, מאמרים וכדומה. אני מעונינת לתת יעוץ להורים לילדים עם הפרעת קשב...לאיזה אנשי מקצוע לפנות, לתת להם מידע וכלי התמודדות וכדומה. בעתיד אני רוצה גם לעשות קבוצות הורים לילדים כאלה של 10 מפגשים בערך. קבוצה שתתן מידע, כלים, טיפים מהורים אחרים וגם תשמש כקבוצת תמיכה. השאלה הגדולה שלי איפוא ללמוד...מה ללמוד...בררתי בהמון מקומות: אימון, הנחיית קבוצות וכדומה...אני בכלל מגיעה מתחום המשרד המון שנים ולאור פיטורים לפני שנתיים אני כרגע עובדת בגן ילדים...ומחפשת...את הקרירה הבאה...כולם אומרים לי שמאוד מתאים לי מה שאני רוצה לעשות..זה משהו שבא מן הנשמה...זה או שיש לך את זה או לא...אני מיעצת להמון הורים כבר עכשיו...ומזמן.... מה את מציעה לי?
ה
הדר גולדשמידט
חינוך מיוחד
שלום מירב, נשמעת יופי של תכנית!! המסגרת קצת מוקדמת מידי לתכנון לא?!
בכל מקרה, הדרך המסורתית היא לימודי חינוך מיוחד. יש גם מסגרות מקבילות לאקדמיה שנושקות לתחום. נשמע שכבר עברת בדרך לא מעט, תוכלי לשתף כאן מהן ההכשרות שכבר עברת? האם יש ברשותך תואר אקדמי כל שהו? אם כן מהו?
ללא תואר
אין לי שום תואר, יש לי בגרות מלאה ותעודה של מזכירה בכירה....
ה
הדר גולדשמידט
תואר בחינוך מיוחד או פסיכולוגיה וחנוך
מירב שלום, תחום היעוץ רק הולך ומתפתח, היום מספיקה תעודה ובעיקר ניסיון ובתוך מעט זמן היעוץ יכנס למסגרת של לימודי תואר. אני מציעה לך להקדים את המהלך הזה. תשקלי להרשם לאוניברסיטה הפתוחה לתואר בחינוך ופסיכולוגיה, או בכל מוסד אקדמי לתואר בחינוך מיוחד. כמו שאני רואה את זה, זה שאין לך תואר ישוב ויצוץ לך כל כמה זמן וככל שתתני לזמן לעבור הפער רק יחריף והשוק ישיג אותך. כרגע יש לך רעיון מצוין, מוטיבציה וכלים למימוש, כל שאת צריכה זה לרכוש שפה טיפולית ותעודה שתעגן את המסגרת.