אני נמצאת כרגע בהתלבטותלגבי תחום לימודים. הכיוון הוא תקשורת או שיווק ופרסום. הבנתי שתואר בתקשורת בלבד אינו משתלם מבחינה תעסוקתית וההלבטות שלי עם מה כדאי לשלב אותו על מנת שיהיו לי כמה שיותר אפשרויות תעסוקה אחרי סיום התואר. חשבתי על לימודי משפטים ותקשורת אך אני לא בטוחה לגבי הביקוש בתחום הזה, האם בסיום התואר אהיה עורכתדין שמתמחה בתקשורת? בנוסף, החלטתי שאני לא מתפשרת והולכת ללמוד באוניברסיטה, האם גם בתחום זה בלימודים באוניבריסטה נחשבים יותר?
תודה רבה!
ה
הדר גולדשמידט
תקשורת ושיווק
נטע שלום, מה היית רוצה לעשות עם התארים שציינת ביום מהימים? יתכן ואוכל לתת לך פתרון יצירתי יותר מאלה שהצעת. איך קפצת לעריכת דין כשמלכתחילה ציינת שמעניין אותך תקשורת או שיווק ופרסום. מה עם לשלב אותם יחד? תקשורת עם התמחות בשיווק?
כדי שתהיי עורכת דין אחרי הלימודים תצטרכי לגשת למבחני הלשכה ולהתמחות כשנתיים בתחום התקשורת.. אחרי זה כן, תוכלי לשלב תקשורת ועריכת דין.
לגבי מה נחשב יותר, זו שאלה טובה, התחרות רק הולכת וגוברת, מכללות טוענות ליותר פרקטיות, ולעיתים בצדק, יש מרצים "מחוברים" יותר לשוק העבודה ופחות לאקדמיה, אבל כמוהם יש גם לא... בפועל כל אחד ימשוך אותך לכיוון שלו, לדעתי, אוניברסיטה בתחומים אלה, עדיין נתפסת כיוקרתית יותר בקרב המעסיקים.
תקשורת ושיווק
היי הדר, קודם כל תודה על התשובות. אני מנסה לבדוק בכל מיני כיוונים..תקשורת ושיווק יחד יכוליםלהיות שילוב מצויין בשבילי אך איני מוצאת שילוב כזה בשום אוניברסיטה, במכללות לעומת זאאתמצאתי הרבה יותר בחירה אך ליבי נוטה לכיוון האוניברסיטה, כי כמו שאמרת עדיין מחשיבים את האונבריסטאות ליוקרתיות יותר. אני אשמח לפתרון יצרתי, היות ואני לא כל כך מבינה בכל העסק, ואני פשוט מחפשת משהו פרקטי, מעניין ורווחי בתחום התקשורת..בגלל זה גם קפצתי לעריכת דין.
שוב תודה, נטה
ה
הדר גולדשמידט
תקשורת וטלוויזיה / עיתונות / ניהול
נטע שוב שלום :) אין על מה, בשביל זה אנחנו פה..
עכשיו אי מבינה את השאלה המקורית.. השאלה מה מושך אותך, לאן היית רוצה לקחת את העיסוק בתקשורת.
משפטים זה באמת פרקטי, אבל מסיט אותך לפחות לכמה שנים מתחום התקשורת ואז גם העיקר במשפטים וההתמחות בתקשורת..
לימודי תקשורת כמו הרבה מקצועות אחרים פותחים רק את הדלת לעולם התקשורת, התואר לרוב לא מספק מקצוע.
באוניברסיטת תל אביב את יכולה לשלב ניהול - מנהל עסקים ותקשורת, במנהל עסקים יש התמחות בשיווק, שווה לבדוק פה לעומק. תקשורת וטלוויזיה (תבדקי, ממה שאני יודעת אפשר לעשות חד חוגי ואז אולי לקחת ולשלב בדו עם תקשורת) שווה לבדוק איתם לגבי השיווק אם יש אלטרנטיבות נוספות למנהל עסקים.
באוניברסיטת בר אילן יש תואר בתקשורת ועיתונות
זה ככה על קצה הלשון, אני לא יודעת מה בסביבה שלך, את מוזמנת לעבור על כל האופציות ולהעזר בי אחרי סקירה קצרה בפקולטות שקרובות ולרוונטיות עבורך.