אני כבר בן 23 והחלטתי שאתחיל ללמוד בקרוב. חיפשתי ונברתי באתרי האינטרנט כדי למצוא תחום שאתחבר אליו ומצאתי 2 שמצאו חן בעייני: הנדסת תעשייה וניהול והנדסת מכונות. אני יודע שהתארים הנ"ל שונים זה מזה, אבל קראתי עליהם ועל הקורסים שנלמדים במהלך התואר, ועדיין לא הצלחתי להכריע את הכף. לפי מיטב הבנתי, בשל השוני בין המסלולים אין תואר שמשלב בינהם- לכן רציתי לקבל עזרה בבחירת המסלול המתאים לי ביותר. כמו כן אשמח לקבל מספר תשובות לשאלות הבאות: א. אני מפחד שבתום הלימודים לא אמצא תעסוקה. לכן רציתי לדעת האם השוק דורש בוגרי מכונות או תעשייה וניהול, ולמי מבינהם יש ביקוש גבווה ביותר בקרב התעשייה. ב. למי מבין שני המסלולים יש אפשרויות קידום רבות יותר? ג. אומנם השכר כרגע פחות מעניין אותי- אך בכל זאת אודה לך אם תמסרי לי את השכר הממוצע בין שני המסלולים. ד. והכי חשובה- אילו שיקולים אצטרך לקחת כדי להכריע את הכף ולבחור במסלול המעודף עלי ביותר ואילו תכונות דורשות כל אחד מהסלולים הנ"ל?
המון תודה
ה
הדר גולדשמידט
הנדסה תעשיה ומנהל או מכונות
גילי שלום, ההבדל בין מהנדס מכונות למהנדס תעשיה וניהול הוא כמו לשאול מה ההבדל בין מיקרו למאקרו, כמובן באנלוגיה.. שניהם מהנדסים מתחום התעשייה, כך שמכאן יש לא מעט תכנים משותפים. ההבדל העיקרי שמהנדס מכונות עובד על אפליקציות ישירות של המכונות השונות, יעסוק בלסייע לרצפת ייצור או תהליכים של חברה בכל הקשור למכונות ולייעול עבודתן. מהנדס מכונות עסוק מרבית הזמן בבנייה ומעקב אחר תהליכי המכונות, הממשק שלו עם עובדים ע"פ רוב נוצר בתחום הטכנולוגי והאפיוני בלבד.
מהנדס תעשייה וניהול משמש יותר כמתווך, בין עובדים התכנון לרצפת הייצור, בין מחלקות התפעול לשיווק, בעיקרון הוא חלק בלתי נפרד משרשרת האספקה. ולכן הוא בהכרח טיפוס שמכוון יותר לאנשים ונשען על טכנולוגיה.
שני המסלולים נדרשים בשוק, שניהם מאפשרים קידום, כל אחד והקידום אליו הוא מכוון, השוני בינהם יוצר מרחק גדול בפיתוח של כל נישה, ההתפתחות כשפ הבחירה מלכתחילה מתאימה לאנשים שונים..