שלום לכולם! למדתי תואר ראשון בקלינאות תקשורת. הבעיה היא שאני מרגישה שאני לא רוצה לעבוד בתחום. יש לי כמה שאלות- האחת- האם בתחום זה יש אפשרות להשתלבות בחברות כלשהן (אני מרגישה שעבודה משרדית יותר תתאים לי מעבודה טיפולית)? וכן- האם יש תחומים מעניינים בהם אוכל להשתלב בתור בוגרת תואר פרה- רפואי? תודה מראש על התשובה :)
ה
הדר גולדשמידט
מקלינאות תקשורת לאן
רחלי שלום, לגבי שילוב המקצוע שלך ועבודה משרדית, אני ממליצה לך לעשות מספר מהלכים במקביל: הראשון להכנס לאתר שתיל, לוח מודעות למשרות חברתיות, בהן תוכלי אולי למצא תפקידי אדמיניסטרציה שמשלבים עשייה חברתית, תוכלי להרגיש שאת יכולה לתרום גם באדמיניסטרציה ולא דרך הטיפול. אין לי ספק שהמקצוע שלך יאפשר לך להשתלב יחסית בקלות.
פעולה שניה בשלב ראשוני מכוונת פנימה, נסי להזכר בתכנים של הלימודים שנהנית מהם ובדקי בהקשר לתכנים אלה מה יש לשוק להציע, לדוגמא: חברות שמתעסקות בשיווק ו/או ייבוא עזרים מיוחדים לבעיות תקשורת, קליניקות שמחפשות אנשים שירכזו את הממשק מול ההורים, מרכזי תמיכה שונים למשפחות נעזרות ועוד.. למדת והשקעת במקצוע הרבה, בטח יש לך אהבה לחלקים מסויימים. אדמיניסטרטורית מקצועית במקרים כאלה זה נכס עצום לחברה !!
לגבי בוגרת מהתחום הפרה-רפואי, שוב פה השאלה מה כן אם לא טיפול? אדמיניסטרציה זה תחום מאוד מאוד רחב, גם אם החלטת שטיפול לא מעניין אותך יש לא מעט תפקידים בדרך שתוכלי למצא בהם עניין.
לדוגמא, את יכולה ללמוד CRM שזו אדמיניסטרציה למחקרים, את יכולה להשתלב בחברות שעוסקות בתרופות או ציוד רפואי ולעסוק במעטפת החיצונית: קשרים עם לקוחות / ספקים/ יבוא / שיווק / מרקום..
הפתרון האולטימטיבי הוא להתמקד בהתנסות שלך, תתפלאי לגלות שאת יודעת הרבה יותר ממה שאת חושבת, נסי לבדוק עם עצמך איפה תוכלי להנות ולתרום, בדקי אח"כ את השוק וחברי בין השניים.
אם לא תצליחי להסתדר לבד אני ממליצה לך לגשת להתייעצות נקודתית ולא להשקיע עוד כסף וזמן בלימודים לתואר נוסף.