שלום לך הדר! נהנתי לקרוא את תשובותיך פה. שאלתי היא מה הן אפשרויות תעסוקה לבוגרי תואר ראשון לפסיכולוגיה וחינוך (דו-חוגי), אני הנדסאית חשמל ומעוניינת ללמוד תואר הנ"ל. תודה מראש.
ה
הדר גולדשמידט
הסבה או מינוף נישה
הילה שלום, אני שמחה שאת מוצאת שהתכנים כאן מעניינים ותורמים. באשר לשאלתך, ברשותך אשאל הפוך..
מה מוביל אותך להסבה זו? מה היית רוצה לעשות שיחבר אותך להגשמה שלך אישית ותעסוקתית?
לימודי פסיכולוגיה וחינוך יכולים לפתוח פתח להרבה תחומים, אם מוסיפים לזה תעודת הוראה, ניתן לעסוק בהוראה מתקנת, להשתלב בחוגים, בתי ספר, ארגונים חברתיים, מסגרות חינוכיות פורמליות ובלתי פורמליות.. הרשימה ארוכה,
לכן הנקודה ממנה את צריכה לצאת הפוכה, לא מה התואר ייתן, מה היית רוצה לעשות?
האם את עוסקת בתחום אותו למדת? האם את מתחברת לחלקים ממנו?
אם כן הייתי ממליצה לך לשקול לימודים שיהוו תוספת לידע שכבר רכשת וכך לא להשליך את הניסיון/ההשכלה שיש ברשותך ולמנף אותה למקום יישומי יותר עבורך.
בברכת חג שמח, הדר גולדשמידט - יעוץ והכוון מקצועי 052-6969745
ה
הילה
בהחלט הסבה
הדר,תודה לך על תשובה מפורטת. סיבה אחת המובילה אותי להסבה היא שהמקצוע שלי אינו משתלב עם ההשקפה שלי הקשורה בהורות\אמהות . הכוונה למשרה מלאה+שעות נוספות. לא ניתן למצוא משרות חלקיות .
אני אם צעירה לשלושה ילדים קטנים ואני בבית מאז ילדתי את בני הקטן לפני כשנה. אני מתכוונת לקחת הפסקה ולא לצאת לעבודה בשנתיים הקרובות, לפחות. זאת מתוך אמונה כי כך עדיף עבורי ועבור משפחתי. על מנת לא "לבזבז" זמן חשבתי ללמוד לתואר ראשון את התחום שתמיד עניין אותי - פסיכולוגיה וחינוך. בעצם, אני כבר לומדת קורס נסיון באו"פ (פסיכולוגיה התפתחותית ) , מאוד נהנת מהלמידה העצמאית ואפילו מקבלת ציונים גבוהים .
לקראת שנת לימודים הבאה עליי להחליט האם אני ממשיכה בלימודים. לכן שאלתי על אפשרויות תעסוקה. לשאלתך בקשר למה הייתי רוצה לעשות - אני נהנת יותר מכל להיות בחברת ילדים, לראות אותם גדלים , לומדים ומגלים. אני לא מתעייפת מהם כלל . הייתי רוצה לעבוד בגנים או בי"ס יסודי , ואולי להקים גן פרטי.
בנוגע למקצועי , אני בהחלט מתחברת אליו, אבל נראה לי שאוכל להסתפק בתיקון תקלות במכשירים בביתי. :-)
אודה לך מאוד עם תפרטי על מקומות פוטנציאליים אליהם אוכל להתקבל במידה ואחליט להמשיך בלימודים . בברכה, הילה
ה
הדר גולדשמידט
הסבה לחינוך
הילה שלום, כדי לעבוד במסגרת חינוכית בשלב ראשון אם בבית ספר יסודי או בגן, הייתי ממליצה על תכנית הסבה לאקדמאים שכוללת השלמה לתחום החינוך ותעודת הוראה. בכל המכללות הייעודיות תמצאי תכנית כזו שמכילה תכנים מצויינים ומכינה היטב להסבה אליה את מכוונת.
התואר שאת מתעניינת בו מעניין וטוב, אבל תצטרכי להוסיף עליו בכל מקרה תעודת הוראה, זו דרך ארוכה יותר מהשנתיים אותם רצית להקדיש להכנה אקדמית.
למרות שענית "הסבה בהחלט" היית רוצה להוסיף לך נקודה למחשבה.. כיוון שציינת שאת אוהבת את התחום ממנו את באה, האם חשבת על מסגרות שמשלבות בין התחום הנ"ל לילדים? כמו חוגים מיוחדים?
עדיין תצטרכי להוסיף הכשרה כל שהי מתחום החינוך שתתן לך את האפשרות לעבוד עם ילדים ותפתח בפנייך דלתות, אך להבדיל מעבודה בבית ספר או בגן, פה יהיה לך קצת יותר חופש בעשייה ותוכלי לשלב שני תחומים שמדברים אליך ולא לבחור אחד על חשבון האחר..
שאלת בתום תשובתך באשר למקומות עבודה פוטנציאליים, לא כ"כ ברורה לי השאלה אם מלחתילה אמרת שאת מכוונת לתחום החינוך.
יש לא מעט מסגרות בלתי פורמאליות שניתן להשתלב גם בהן. שוב אם תבחרי לשלב בין הנדסת חשמל וחינוך יהיו לך אפשרויות מגוונות ויצירתיות יותר.
אם לא הבנתי את כוונתך ועניתי "ליד" אשמח לחדד תשובתי.