רציתי לבקש את עזרתך... אני מתלבטת מאוד בין לימודי פסיכולוגיה למשפטים. בהתחלה רציתי מאוד פסיכולוגיה, אבל מהר מאו הורידו אותי מכל העניין כיון שאמרו לי שאין מה לעשות עם תואר ראשון - חייב להמשיך לתואר שני ומלבד זאת קבלה לתואר שני מחייבת ציונים גבוהים וכן מבחן קשה שעליי לעבור. אני לא אומרת שזה מה שגרם לי לוותר, אבל כן קצת להרתע. מצד שני, משפטים זה מקצוע טוב שגם רציתי ללמוד, הבעיה היא שכיום יש הרבה שלומדים את המקצוע... אני יודעים ששני מקצועות לא קשורים כל כך אחד לשני.. אך מלבד החסרונות והיתרונות של כל מקצוע - אני עצמי לא באמת יודעת מה אני רוצה.. מה עושים במצב כזה..?!
תודה מראש, מאי.
ה
הדר גולדשמידט
שילוב בתחום מעשי ומסייע..
מאי שלום, במצב כזה לא מחליטים, עושים חושבים.. במה היית רוצה לעסוק? במשפטים מתעסקים בעיקר בדינים, רגולציות וניירת, הממשק עם אנשים יחסית קטן, אלא אם תכווני את זה לייצוג בבית משפט, ואז גם זה יותר בהצגת תכנים וייצוג הלקוחות, שוב פחות עבודה עם האנשים. פסיכולוגיה מתעסק יותר בתהליכים וסיוע.
שני התחומים דורשים למידה מתמשכת, התמחות ובשניהם יש לא מעט אנשים.. נכון שבפסיכולוגיה, במידה ןותרצי לעסוק בטיפול תהיי חייבת להמשיך לתואר שני, עם כל הקשיים והדרישות שציינת, בהחלט לא פשוט, אין על זה עוררין.
אבל אולי תשלבי בינהם? אם את מכוונת לעבוד עם אנשים ולעזור ומצד שני אוהבת את הנישה המעשית שווה לבחון נישות מקבילות כגון: עבודה סוציאלית, קלינאות תקשורת, ריפוי בעיסוק, פיזיותרפיה?
בכל מקרה אם את מתקשה להחליט ולמקד את עצמך, אני ממליצה לך לפנות לייעוץ נקודתי שיעזור לך לבחור את הכיוון בקרירה שלך ומתוכו לבחור את הלימודים.
בברכת חג שמח, הדר גולדשמידט - יעוץ והכוון מקצועי 052-6969745