אז ככה,אני משוחררת כבר 7 חודשים ועד עכשיו לא החלטתי מה אני רוצה ללמוד ואיפה. לאחרונה תחום התקשורת מאוד מעניין אותי-אך אני לא יודעת עד כמה התחום הזה נחוץ בחוץ. כל מי שיוכל לעזור לי באוניברסיטאות ובמכללות שהן מתמחות בלימודי תואר ראשון בתקשורת, אודה לו מאוד. דבר נוסף: האם שווה הערך של תואר מאוניברסיטה שונה ממכללה?
ה
הדר גולדשמידט
תקשורת לתואר ראשון
הילה שלום, לימודי תקשורת יכולים להשתלב בהרבה תחומים בשוק העבודה: החל מתפקידי שירות בכירים ומרקו"ם (שיווק עסקי בתקשורת כתובה) ועד לעבודות שונות בעולם התקשורת.
לגבי הביקוש, תמיד יש מקום לעובדים טובים..
קיים הבדל בין אוניברסיטאות ומכללות, הפער אומנם הולך ומצטמצם, אך התפיסה הרווחת בשוק העבודה היא שאוניברסיטאות איכותיות יותר, ולכן גם בוגריה נהנים מעדיפות חלקית על פני בוגרי מכללות.
לימודי תקשורת- אוניברסיטה או מכללה
הי הילה, מה שלומך? אני בוגרת תואר בתקשורת ממכללה מוכרת מאוד בארץ. לא ניתן כ"כ להשוות בין תואר ראשון בתקשורת ממכללה לבין תואר ראשון בתקשורת מאוניברסיטה. במכללות הלימודים מאוד פרקטיים- מקבלים כלים מעשיים להתמודדות בעולם האמיתי- המתפתח והעכשווי. באוניברסיטאות מנסים בזמן האחרון קצת לחקות את זה אבל עדיין רוב הלימוד באוניברסיטאות בחוגים לתקשורת הוא תיאורטי ואין הרבה פרקטיקה. בלימודים אצלנו לדוגמא, התנסנו בהמון סדנאות מעשיות- כתיבה ועריכה עיתונאית, שיווק באינטרנט, פרסום מקוון, עריכת וידאו וכו'. קיבלנו בעצם כל מה שצריך על מנת לתפקד בחוץ לאחר הלימודים.היה מרתק ממש. לגבי שאלתך אודות ערך התואר- האם שווה יותר תואר ממכללה או מאוניברסיטה בתחום זה- התשובה היא שזה מאוד תלוי מה תבחרי לעשות. אשמח לשמוע עוד פרטים ולהמשיך לייעץ לך.