היי. אני בת 20 ומסיימת שירות לאומי בקרוב. החלום שלי זה ללמוד בארה"ב אבל הוריי לא מוכנים לעזור לי עם זה . אני חייה על משכורת של שירות לאומי ואין לי אפשרות לשלם על הקורסים שאני צריכה לעשות כדי להתקבל ללימודים בחו"ל ובטח שלא לשלם על הלימודים עצמם בלי תמיכה מהוריי. וגם המקצוע שאני רוצה ללמוד לא ממש מעורר תמיכה מצד ההורים שזה קולנוע טלויזיה ותיאטרון, הם אומרים שאני חולמנית ושאני מבזבזת את חיי. האם אני צריכה לוותר על מה שאני רוצה בשביל הוריי , האם באמת אין סיכוי שאני אצליח בחו"ל. הייתי רוצה את דעתכם.
ה
הדר גולדשמידט
לימודים בחו"ל
חן שלום, האקדמיה בחו"ל יקרה בהרבה מבארץ, תוסיפי עליה ניירת והיערכות שעולה לא מעט עוד בשלבי הקבלה. לא ציינתי עלות מגורים ומחייה שבארץ עשויה להיות קלה בהרבה..
אני ממליצה פחות על המסלול הישיר, ז"א הרשמה מכאן ונסיעה לטובת לימודים בלבד. אני חושבת שלסוע לארה"ב ולהשתלב בעשייה מפרנסת כל שהי, "לשפשפ" את האנגלית, להכיר חברים, להתארגן על מגורים ואז לעשות את מה שנדרש ללימודים, יאפשר לך בסבירות גבוהה לחסוך בעלויות ולהגיע ללימודים כ"מקומית" וכך להקל על תהליך הקליטה בכלל ולהשתלב בלימודים בקלות יחסית בפרט.
באשר לחלום שלך, לא, לא צריך לוותר על חלומות בשביל אחרים, במקרה הזה אנחנו מדברים על ההורים שלך שרוצים בטובתך ופועלים ממקום זה.. כך ששווה לנסות להגיע אל עמק השווה ואולי גם לקבל תמיכה, אם את פועלת ממקום הגיוני ולא אמוציונלי, אין סיבה שלא תצליחו לגשר על הפערים.
אני באופן אישי חושבת שאם את מרגישה מבפנים שלזה את מכוונת, זה אומר שתצליחי בדרך, כשיודעים מה רוצים הדרך הרבה יותר קלה.