שלום וברכה. אני כרגע לומד לתואר ראשון באו"פ אני חושב על כיוון של תקשורת... שאלה א- למה יש עדיפות מדעי החברה עם דגש בתקשורת תואר דו חוגי תקשורת ועוד משהו תואר ב...עם חטיבה(משהו במדעי החברה פסיכולוגיה או סוציולגיה) ומה נותן לי כל דבר מאילו בנפרד? שאלה ב- לשם תעסוקה בתחום התקשרות רדיו עיתון..צריך תואר ראשון???או שמא מספיק ללכת ללמוד לימודי תעודה בתחום. אשמח להכוונה... תודה רבה מראש (אשמח לתגובה במייל) :)
ה
הדר גולדשמידט
תקשורת לתואר ראשון
דניאל שלום, לא כ"כ הבנתי אם אתה לומד כבר לתואר ראשון באוניברסיטה הפתוחה, האם אתה שואל בנוגע לתואר שני או על שינוי כיוון במסגרת האו"פ? מה אתה לומד היום?
אתחיל משאלה ב': זה תלוי למה אתה מכוון בתחום התקשורת: אם אתה מכוון לתחום הכתיבה, עריכה, אז בשלבים ראשונים מספיק לימודי תעודה מקצועיים וקרדיט על עשייה בתחום. (עריכה פחות כתיבה בהחלט) אם אתה מכוון לתפקידים טכניים בתקשורת או בעלי השפעה אז כן, תואר ראשון הכרחי להתחלה. בכלל אציין שהיום תואר ראשון נדרש כמעט בכל תחומי העשייה במשק, גם במקומות שבעבר נדרשה רק המקצועיות, ההמשך דורש תואר, כך שאם אתה במהלך תואר, אל תפסיק. גם במחיר שילוב לימודי תעודה לתחומי התקשורת.
לגבי שאלה א': אם אני ממשיכה את הקו של תחום התקשורת, אז זה שוב תלוי לאן אתה מכוון, אתן פה מענה אך הוא יהיה חלקי לחלוטין כיוון שהתשובה יכולה להתהפך לגמרי כשיש כיוון ברור: אם טכנולוגיה לא מרתיעה אותך אני ממליצה לשלב תקשורת עם מערכות ויישומים או תקשורת ומדעי המחשב. תקשורת וניהול גם כן נותן כלים עסקיים לא טובים. תקשורת עם כל יתר השילובים די נפוץ כך שהבחירה במי מחוגי מדעי החברה פחות משנה, כך שבנישה הזו תבחר בהתאם לעניין.
שים לב, תשובתי בהתאם לאפשרויות המוצעות באו"פ, באוניברסיטאות אחרות ניתן לעשות תואר בתקשורת ללא חוגים משניים, או לשלב עם חוגים נוספים.