איזה מקומות יכולים לעזור לי בהכוונה וחשיבה על כיוון לימודים עבורי. שמעתי על מקום כזה באונ בר אילן אבל לא מוצא פרטים וגם באונ. לא ממש יודעים למה את מתכוונת. יש גם מכון פרטי בשם הדס ועוד מין הסתם מקומות רבים. האם ההכונה הזו באמת עוזרת? שווה להוציא עליה כספים?
ה
הדר גולדשמידט
הכוון מקצועי
שירה שלום, כמו כל שירות שניתן, טיבו תלוי בנותן השירות.
כיוון שאני בעצמי עוסקת בנישה זו, אני נמנעת מלהמליץ על מכון. מנסיוני כאשר יודעים לאן מכוונים הרבה יותר קל להתמודד עם מה שנקרא בדרך. לא כל התכנים בתארים השונים קלים או מעניינים, אבל כדי להתקדם הם נדרשים.. כשלא סגורים על הכיוון כל סימן שאלה צף עם הקושי הכי קטן, דבר שמערער בתקופות לא יציבות מהיסוד..
אני ממליצה לך לבחון את תשובות נותני השירות, קודם ברמה האישית שאת מתחברת (נסי לשוחח עם איש מקצוע ולא אנשי מכירות..) ובחני אם את מקבלת מעבר לאבחון ולהכוון ללימודים גם תמונה רחבה יותר, של מה הלאה, מה תוכלי לעשות עם הלימודים, כיצד תוכלי להשתלב בתחום בהדרגה עוד לפני שסיימת ללמוד (במרבית המקרים ניתן)
באשר להוצאה הכספית, לדעתי, הכוון טוב שווה כל אגורה, לימודים אקדמאים עולים עשרות אלפי שקלים, לא מעטים בוחרים מסלול מתוך אילוצים, בחירה של חברים או כל סיבה שצצה ולא בהכרח מחוברת לבן אדם עצמו, וככה צצות בהמשך ההסבות. למי שמוצא את הכוח לעשות שינוי תעסוקתי שגובה מחיר גבוה מאוד, ולא רק בהיבט הכלכלי, עולה בהרבה על הכוון נקודתי בתחילת התהליך.