סיימתי תואר בביולוגיה הכיוון שלי הוא ללמוד מקצוע בו אפשר לעסוק עם חיות תוך כדי טיפול בבני אדם שצריכים עזרה וכדומה באיזה מסגרת כדאי לבחור למי שניסה בסיעוד וטרינרי / לטפל באנשים באמצעות חיות מחמד ? קשה להחליט לבד ההתלבטות בעיצומה
א
אביבית דולב
בדיקה עצמית תועיל מאד
האם אתה אוהב חיות מחמד ? האם אתה אוהב לסייע לאוכלוסית קשישים האם אתה מעדיף לטפל באוכלוסיות שזקוקות לסעד אוטיסטים , ונכים , למשל.
ענה על אלה ותקבל כיוון זה צומת מרכזי בחיים
איפה אתה הולך ללמוד את זה ?
ס
סל של שוק
תודה רבה בקשר לשאלות
שלך כן, ההעדפה שלי היא אולי מתוך שליחות וסיפוק היא דווקא כן לטפל באוכלוסיה מבוגרת תוך דגש על חיות מחמד כקטליזטור לריפוי
א
אביבית דולב
שמחה שעזרתי המקום
נחמד מאד לאחר סקירה שעשיתי בהצלחה
ה
הדר גולדשמידט
טיפול בחיות או סיעוד וטרינרי
שלום לך, לימודי הביולוגיה נותנים בסיס טוב להתחיל ממנו.
שני התחומים עוסקים בסיוע ועבודה עם בעלי חיים, כאשר באחד נעזרים בחיות כדי לקדם התפתחות אישית של בני אדם והאחר טיפול בבעל החיים בלבד. השאלה פה פשוטה, האם את/ה מכוונ/ת לבני אדם או לחיות? מה הגישה שלך לאנשים? מהי מידת הרגישות שלך?
תחום התרפיה בעזרת חיות די נפוץ ועדיין יחסית פרוץ, אין מסגרת אחידה ודרישות שוק מוגדרות, לפחות עדיין לא. נסי/ה לחפש מוסד שמאפשר גם התמחות.
במידה וזו הבחירה אני ממליצה במקביל לנסות לחבור לאחת מהחוות הקיימות בין אם הן טיפוליות או לא, לכל תפקיד אפשרי, כדי להכנס לתחום. (אפילו בהתחלה בהתנדבות) קל הרבה יותר ליצור הזדמנויות כשנמצאים בסביבה מתאימה.
בנוגע לסיעוד וטרינרי, אלה לימודים חדשים שעל פניו נשמעים רציניים - 3 שנים מטעם ביה"ח הווטרינרי, הלימודים מכוונים לתפקידי עוזר וטרינר במרפאות פרטיות או בבתי החולים. כיוון שזה תחום חדש בארץ, אני מניחה שייקח קצת זמן עד שיתפוס, אבל נראה לפי המגמה בעולם שזה הימור לא רע.
אם יש לך סבלנות לתהליך ארוך ניתן יהיה לשלב בהמשכו קורס תרפיה קצר ואז להרוויח את כל הקופה..