שלום, אני בת 23 ומתלבטת לגבי הלימודים. הזיקה שלי היא לעיצוב אופנה זה משהו שתמיד רציתי. לימודי תואר בעיצוב אופנה נמשכים כ4 שנים פלוס עוד שנה של מכינה. כידוע תואר בעיצוב זה תואר מאד בעייתי ומבחינת תעסוקה האופציות מאד מצומצמות. אני מתלבטת אם להתחיל ללמוד לתעודה-סייעת לרופא שיניים-במשך שנה וחצי ורק אז בע"ה להתחיל עיצוב אופנה כדי שיהיה לי משהו ביד.
אני ירושלמית ולימודיי סייעות שיניים מצאתי רק במכללה למנהל בבאר שבע ואורט בת"א
אשמח לשמוע את דעתך בנושא ותודה מראש.
ה
הדר גולדשמידט
להדר
הדר שלום :) עיצוב אופנה רחוק מעבודה מעבודה כסייעת לרופא שיניים. בסביבה, ברוח היצירה, בחופש התנועה, בעצמאות..
המחשבה ללמוד מקצוע כדי שיהיה לך משהו ביד למקרה ש..?? לא תסתדרי עם תחום העיצוב? תוכלי לעבוד במהלך הלימודים?
תגובה
עיצוב אופנה רחוק מאד מסייעת לרופא שינים,פשוט קשה מאד להתקיים מעיצוב אופנה בישראל. שום תואר שלומדים אינו בטוח מבחינת תעסוקה,אבל אחוז הסיכויים משתנה ובעיצוב אופנה הוא מאד נמוך. אני חייבת לחשוב על העתיד שלי על מקור פרנסה,כיום אני בת 23 ומחפשת עבודה אבל עד גיל 28 אני חייבת להיות עם רגלים על הקרקע.
אני לא רואה את עצמי משקיעה 3 שנים בתואר שאני לא באמת מעוניינת לכן התחלתי לחפש לימודיי תעודה וסייעת לרופא שיניים הייתה נראית לי האופציה הכי טובה. אני יודעת שיש לימודי תעודה בעיצוב,אבל שוב אני חייבת לחשוב על העתיד.
ה
הדר גולדשמידט
ועוד אחת
אוקי אז מה השאלה?
הדר גולדשמידט - יעוץ והכוון מקצועי 052-6969745
ה
הדר
אחת אחרונה
(-: אם את חושבת שזה צעד נכון להתחיל עם סייעות שיניים כתעסוקה
ה
הדר גולדשמידט
בדרך לסייעת שיניים
הדר אין לי בעיה שתשאלי עוד 10, אם אני אוכל לעזור..
אם את חושבת שזה תחום שיהיה לך נעים לעבוד בו ויאפשר לך את החופש והבסיס הכלכלי לו את זקוקה כדי לעסוק בעיצוב אופנה, למה לא?!
יש עוד דרכים להתפרנס לצד תחום האופנה, קצת קרובים יותר: כמו רכש, ובהמשך קנייניות. כמו נישת התפאורה שתאפשר לך בהמשך לעצב תפאורה ותלבושות.
אבל אם את מחפשת בסיס בטוח יותר שלא קשור בתחום העיצוב, אז סייעות שיניים בהחלט עונה לדרישות.
וכן אם את מחפשת עשייה לשלב עם האופנה, וכל שהיא דורשת הוא קורס מקצועי שמאפשר לך לעבוד ולשלב לימודים ארוכים, אז זו החלטה נכונה.
רק אל תשאבי לעולם תוכן לא שלך ותפספסי את הכיוון שאליו את שואפת להגיע.