שלום, שמי אלעד ואני איש קבע שמעוניין ללמוד תואר ראשון אך יכול ללמוד רק לימודי ערב. אני מתלבט מאוד בין תואר ראשון במכללה פרטית (70,000 ש"ח!)או בין לימודים רב תחומיים/תואר כללי בעמק יזרעאל (30,000).אני לא בטוח מה בדיוק מעניין אותי ולכן מעדיף לימודים כללים, אבל לא בטוח אם כדאי ללמוד במוסד לא מוכר. האפשרויות בצפון מצומצמות ביותר. למישהו יש ניסיון?
ה
הדר גולדשמידט
תואר ראשון מותאם לעובדים
אלעד שלום, אני מבינה משאלתך שאתה מהצפון? יש היום לא מעט לימודים מכוונים לעובדים, ז"א פעם בשבוע בשעות הערב ובימי שישי. אני ממליצה בחום להתפקס קודם על כיוון ורק אח"כ לבחור את התחום.
לימודים כלליים לא מקדמים בפני עצמם כיוון שאינם ממוקדים, הם בהחלט תורמים כשיש ניסיון תעסוקתי ומשמשים כגיבוי בלבד.
אין ספק שלימודים במכללה פרטית משמעותית יקרים יותר מלימודים במכללות אזוריות ואוניברסיטאות, גם בהקשר הזה אני ממליצה על התפקסות לפני החלטה, כיוון שאם תכוון , אולי תחליט ששווה לחתור לתחום שישתלם להשקיע בו.
מה אתה עושה בקבע? מה התוכניות התעסוקתיות שלך להמשך?
תואר ראשון מותאם לעובדים
היי הדר, ראשית תודה על התשובה המהירה, אני מנהל עבודה בשירות הקבע שלי, זה לא תפקיד פרופסיונלי במיוחד ולכן הסיכויים שלי להמשך שירות קבע בטווח הארוך אינם ברורים. מהמחקר הקטן שאני עשיתי אין ברוב התחומים לימודי ערב שמותאמים לאנשים עובדים. עם זאת ההתפקסות שלי נמשכת זמן ארוך מהמצופה ולכן החלטתי להתחיל ללמוד משהו כללי יותר שאולי בזכותו אני אבין מה הכיוון שמעניין אותי. האם יש לך המלצות נוספות בנוגע למכללות/אוניברסיטאות בצפון שמשלבות לימודי ערב? האם את סבורה כי תואר ראשון במנהל עסקים עם התמחות בתחום כלשהו תהיה אופציה נכונה יותר מתואר כללי?
ה
הדר גולדשמידט
תואר מכוון לעומת תואר ראשון כללי
אלעד שלום, אני עדיין איתנה בדעתי, תואר כללי לא מסייע בפתיחת דלתות או בהתפקסות תעסוקתית. לעומת תואר מכוון שנותן יתרון משמעותי וכשמו כן הוא, מכוון.. כך שלגבי שאלתך האם תואר במנהל עסקים עם התמחות כל שהי עדיף על תואר כללי, בגדול כן, במידה ואתה מתמחה בתחום שמעניין אותך והיית שמח להמשיך בו. שלא סתם תטרח ותלמד תואר שדורש יותר ובסוף תשתמש בו כבתואר כללי.
האם חשבת על לימודי הנדסאי? על פי רוב לימודי הנדסאים בערב נמשכים כשנתיים ויש לא מעט תחומים בהם תוכל להתמחות, כמו תעשייה וניהול, בניין, רכש ולוגיסטיקה. במידה ותרצה תוכל להשלים בהמשך ללימודי הנדסה.
ניהול עבודה בשירות הצבאי יכול לפתוח לך פתח ישיר בשירות האזרחי לניהול פרויקטים בשטח- בניין או תעשייה, ניהול אופרציות לוגיסטיות- מחסנים, מלאים, רכש ועוד..
אם מצאת מכללה אזורית שמספקת לך את התואר אליו אתה מכוון, בתנאים שנוחים לך, אז אני ממליצה ללכת עליה, שווה להשקיע כסף בתואר שאליו חותרים לא מתפשרים..
תואר מכוון לעומת תואר ראשון כללי
הדר שלום, בהמשך להתכתבותנו...מה עדיף: תואר ראשון רב תחומי שמשלב לימודי מנהל עסקים (מכללה ,שכר אוניברסיטאי) או תואר ראשון במנהל עסקים עם התמחות (מכללה פרטית כפול במחיר). האם כדאי לי להשקיע הרבה כסף על תואר מנהל עסקים או להתפשר על תואר רב תחומי בגלל הכסף. בהפרש אני אוכל ללמוד גם תואר שני :-)
ה
הדר גולדשמידט
שינוי כיוון חשיבה
אלעד שלום,
חזרנו לשאלה שממנה התחלת :) ואני אשיב בהתאם.. לאן אתה מכוון? מה היית רוצה לעשות עם תואר במנהל עסקים? במידה והשירות הצבאי יסתיים, לאן היית רוצה לפנות? מה במה שאתה עושה היום מספק אותך? במה אתה טוב? בגדול אני מבינה שאתה מתקשה להוציא סכום כ"כ גבוה על תואר במכללה פרטית, אם זה המצב, יש אלטרנטיבות. נסה לפני שאתה מתאים את עצמך למה שיש סביבך לשנות את הכיוון חשיבה. תתרכז רגע במה היית רוצה ואז תראה איך אתה משלב את זה עם האקדמיה בצפון.
יש לא מעט מכללות אזוריות שגובות שכר אוניברסיטאי, בטח בצפון. יתכן ולימודי ערב פחות נפוצים, אך יש לימודים מותאמים לעובדים, ימי שיש וכו... נסה לענות על השאלות ורק אח"כ עשה בירורים מול המכללות שבסביבתך. האלטרנטיבות שהעלית כאן מצומצמות ולא ממש מאפשרות תמרון.