אני בן 24 מהמרכז,בעל בגרות חלקית+12 שנות לימוד,כרגע לומד תואר במדעי החברה בדגש על תקשורת באונ' הפתוחה,דבר אשר נבחר באקראיות רבה מצידי מבלי לבדוק בכלל אם התחום מתאים לי.במשך הזמן הלימודים עניינו אותי אך לאחר הכשלונות במבחנים האחרונים הבנתי שזה לא בשבילי ושאינני רוצה לעסוק בתחום.
לאחר לבטים רבים הגעתי למצב שאינני רוצה ללמוד יותר את המקצוע ואף לוותר על לימודים אקדמיים בגלל תחושות אישיות לגבי יכולותיי האישיות להתמודד עם מסגרת זו,וזאת מתוך תחושה של כישלון חרוץ מצידי.אין תחום מסויים שמעניין אותי ממש ואינני יודע ממש באיזה מקצוע אוכל להתמקצע ואף ללמוד אותו מתוך הנאה אישית ואהבה אליו.החלטתי בעקבות זאת להקפיא את הלימודים שלי כנראה לאחר הסמסטר ולאחרונה התקשרתי למכון אדם מילוא בנוגע לייעוץ קריירה,מתוך תחושה שזה הדבר הנכון לעשות ושזה ייתן לי כיוונים לקראת עתידי הלא ידוע.
אני מפחד שבסופו של דבר אסתכל על חיי במבט לאחור ואומר לעצמי שלא עשיתי את הדברים הנכונים בזמן ושאהיה במקום שרע לי בו.בסופו של דבר אני מפחד שאמצא את עצמי במקצוע שלא ממשית יתאים לי.
שאלתי היא האם עשיתי את הדבר הנכון או האם ישנן אפשרויות אחרות על מנת למצוא מקצוע או תחום שאוכל ממשית להנות ממנו ולהתמקצע בו?..
בתודה רבה
אור
ה
הדר גולדשמידט
אבחון והכוון מקצועי
אור שלום, ההמלצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך בנקודה זו, היא לא לעשות דבר ולגשת לייעוץ. אם פנית למכון אבחון, יופי דאג לקבל בעיקר הכוון ולא רק אבחון כדי שתצא עם תשובות ולא שאלות.. ויאללה לדרך. הכסף שאתה משקיע באקדמיה עולה בעשרות מונים על ההשקעה בהתפקסות מקצועית ולחלוטין לא זניח. כשתדע לאן אתה מכוון יהיה לך הרבה יותר קל לעבור את המחסומים השונים בלימודים ובכלל ויעזור לך לבחור את הנישה שתתן לך את התחושה ואת המקור להנעה, וגם בסופה להנאה :)