שלום לכולם, אני בשלב של קבלת החלטות חשובות בחיים בנוגע להתחלת לימודים ואני קצת נתקל בבעיה בהחלטה בנוגע לנתיב הלימודים הנכון עבורי.
אני תמיד רציתי להעמיק את ידעתי בתחום תקשורת הנתונים(התחום הרשי והעיקרי) ואבטחת מידע.
לפני 3-4 חודשים חשבתי ללכת על לימודי תעודה בסלע במסלול MCITP 2008, אך משום מה לאחר שדיברתי עם הרבה אנשים ייעצו לי ללכת על תואר המהנדס. אני לא יודע עכשיו איזה נתיב בהנדסה מתאים עבורי - האם הנדסת מחשבים, או הנדסת חשמל ואלקטרוניקה עם התמחות בתקשורת או הנדסת תקשורת(או מערכות תקשורת עפ"י בן-גוריון).
יש לי הרבה שאלות והתלבטויות בנושא שאודה לכם מאוד אם תענו לי עליהם ותפזרו קצת את הערפל: 1. הבנתי שלימודי ההנדסה מתעסקים הרבה במתמטיקה ופיזיקה ומצריכים ראש אנליטי\מתמטי, ואני לא חושב שיש לי אותו כ"כ ובשל כך אני חושש להיכנס ללימודי הנדסה. בשל כך, חשבתי על להתחיל ללמוד הנדסאי בביה"ס להנדסאים שתנאי הקבלה הם מינימלים כמעט(בגרות מלאה) ואז לא אצטרך לשרוף זמן על הפסיכומטרי שמא אראה כי הלימודים לא מתאימים עבורי בשנה הראשונה ואז סתם שרפתי זמן יקר. 2. כמו שאמרתי אני רוצה ללמוד תקשורת נתונים(או תקשורת מחשבים, אותו הדבר) ואני מתלבט באיזה נתיב לבחור - מהנדס חשמל עם התמחות בתקשורת או מהנדס
אלקטרוניקה עם התמחות בתקשורת, או מהנדס תקשורת ? 3. למה אומרים שהנדסאי שונה לגמרי ממהנדס ? לפי מה שאני יודע ולפי הבנתי, לומדים שנתיים להנדסאי שזה בעצם השנתיים הראשונות של מהנדס ואז ממשיכים עוד שנתיים וממשיכים למהנדס - נכון הדבר ? 4. ההתמחות היא בשנה הרביעית לפי הבנתי, אז איך אני קורא שיש מקומות שיוצאים בכותרות של הנדסאי אלקטרוניקה עם התמחות בתקשורת ? השנתיים הראשונות בכל מסלולי ונתיבי ההנדסה הם אותו הדבר, נכון ? רק בשנה הרביעית נוגעים ת'כלס בהתמחות(במקרה שלי - תקשורת) ? 5. מה הקטע באוניברסיטה הפתוחה שאין תנאי קבלה ? חברים אמרו לי שקשה מאוד להוציא שם תואר לעומת מקומות אחרים, האם נכון הדבר ? 6. כדאי לי לעשות את מסלול המהנדס בשני שלבים - הנדסאי ואז מהנדס ? כי ככה אני חוסך את עיניין הפסיכומטרי או שכדאי עבורי "לשרוף" חצי שנה על פסיכומטרי ואז
ללמוד ישר מהנדס ?
תודה רבה.
ה
הדר גולדשמידט
לימודי טכנולוגיה - תקשורת מחשבים, ניהול מערכות
מתן שלום, אענה לפי סדר הופעת השאלות (עם קפיצה קלה): 1. בלימודי הנדסה לומדים הרבה מתמטיקה ופיזיקה, בעיקר מתמטיקה ברמה יחסית גבוהה, להתחיל מלימודי הנדסאי זה פתרון מצוין, מעט ארוך יותר אבל חוסך את זמני ההכנה ללימודי הנדסה ישירים, כך שבסה"כ הזמנים מתאזנים ויותר מהכל מאפשר לך לבחור אם אתה מעוניין להמשיך ללימודי מהנדס.
6. אין כדאי, יש מה מתאים לך, אם אתה אומר שאתה לא חזק בתחום הריאלי, וחושש מהלימודים, אז הפיצול בהחלט יכול להיות בחירה טובה, מה גם שתפקידי הנדסאי הם תפקידי ביצוע ותפקידי מהנדס הם תכנון, מהצגת השאלות, אני מסיקה שאתה טיפוס ביצועי, כך שהחלוקה פה יכולה להתאים לך כמו כפפה.
2. אם אתה מכוון לתקשורת מחשבים, מדוע אתה שוקל את תחום האלקטרוניקה? יש לימודי תקשורת מחשבים, ניהול מערכות מידע וכו..
3. לא מדויק, שיקפתי את ההבדל בסעיף 6 בעשייה של הנדסאי ומהנדס, מבחינת לימודים, דווקא ההיפך, בשנים הראשונות לומדים את המבואות והבסיס ובשנים האחרונות מתמחים ומוסיפים ידע אסטרטגי בתכנון וליווי.
4. המכללות השונות מושכות סטודנטים בהתמחויות השונות שהן מוציאות, כך שכל פקולטה עם התכנים שלה וחלוקת הזמנים להתמחות. בגדול הסדר הגורף הוא כפי שציינתי בסעיף הקודם, אני מניחה שמוסיפים מספר קורסים מצומצם שמאפשר לכנות את הנישה בהתמחות.
5. האוניברסיטה הפתוחה נועדה לעזור לאנשים ללמוד בתנאים שלהם, ללא צורך להתייצב באקדמיה פיזית וללא דרישות מקדימות, על עקרון השוויון: מה שאתה משיג בזיעת אפך במהלך התואר בהחלט מספיק. הקושי הגדול בלימודים באוניברסיטה זו, הם היתרון הגדול שלה, החופש בלימודים. אם המשמעת העצמית שלך גבוהה, אם אתה עקבי ומסודר, אם אתה יודע לחלק את הזמן שלך ולשבת שעות לבד עם חומרי לימודים מבלי שאתה מקבל כמעט לוחות זמנים מבחוץ, אז אני ממליצה לך לשקול בחיוב אותה. אציין שכיום יש לאוניברסיטה לא מעט שלוחות שמשלבות לימודים במסגרת עם תואר של הפתוחה, מעין שילוב של השניים, שווה לבדוק.
מקווה שעזרתי ועכשיו יש לך תמונה ברורה יותר. במידה ותשובותיי מעלות שאלות נוספות, אתה מוזמן להעלותן בשרשור זה. בהצלחה,
הדר גולדשמידט - יעוץ והכוון מקצועי 052-6969745
מ
מתן
קודם כל, תודה רבה. בהמשך לתגובתך -
קודם כל, תודה רבה. חיכיתי להודעה שלך.
6. הנדסאי הוא תפקיד יותר ביצועי ? שמיישם את דברי המהנדס ? כלומר, לפי מה שאני מדבריך, המהנדסים בתעשייה אמונים בעיקר על תכנון והכתבת תהליכים ופחות על הפן הביצועי ? הרבה אמרו לי שלא כדאי לי לעשות את זה כי זה סתם מעריך עבורי את הדרך, אבל כמו שאמרתי קודם בהודעה הראשונה - אני פוחד לבזבז סתם זמן על לימודי הפסיכומטרי שאחרי חצי שנה בלימודי התואר אראה שזה לא מתאים לי. כי אם אני לא אעשה תואר בהנדסה לא אעשה תואר בכלל, כי אין תואר שמתאים למה שהייתי רוצה לעסוק בו ולהרחיב את ידעתי. ככה שאני מפחד שהפסיכומטרי יהיה מיותר.
2. אני שוקל רק את תחום האלקטרוניקה עם התמחות בתקשורת כי אין תואר אחר שמקנה ידע\התמחות בתקשורת. ניהול מערכות מידע - יותר תיכנות וכתיבת קוד לצורכי המערכת לפי הבנתי, אשמח אם תתקני אותי. יש תואר בתקשורת מחשבים ? ב-H.I.T ובבן-גוריון ראיתי באתר שלהם שיש תואר בהנדסת תקשורת יש אכן דבר כזה ? איפה אני יכול לבדוק אם יש תואר בהנדסת תקשורת ? יש איזה אתר שמאגד את כל התארים האקדמיים האפשריים ללימוד ? כי אני אשמח מאוד לשמוע אם אכן יש דבר כזה.
ויש לי עוד כמה שאלות שאשמח אם תעני לי שעלו לי בימים האחרונים -
7. האם יש עבודה בתור הנדסאי אלקטרוניקה(או הנדסת תקשורת,תקשורת מחשבים, כפי שאת אומרת שיש) ? איך אוכל לבדוק את הביקוש לעבודה טרם התחלת הלימודים ? זה במידה ולא אשלים לתואר מהנדס...
8. האם שמעת על לימודי הנדסאי באורט סינגלובסקי בת"א ? ביה"ס בעל שם ? רמה גבוהה ? איך איכות הלימודים שם ? או אם יש לך בתי ספר להנדסאים שאת יכולה להמליץ לי, אשמח לשמוע.
ושוב, תודה רבה רבה ! אין לך מושג כמה אור את שופכת לי בכל הערפל.
ה
הדר גולדשמידט
המשך לימודי טכנולוגיה
מתן שוב שלום,
כן, הנדסאי הוא תפקיד ביצועי, עוסק בעיקר בבדיקות, אנליזות והמהנדס עוסק בעיקר בתכנון, אפיון וכו.. כל מקום עבודה עם החלוקה שלו, יכול מאוד להיות שבמקומות מסוימים התפקידים לא נחלקים בצורה כ"כ ברורה, אבל זו החלוקה הגסה בניהם.
נסה לבדוק מכללות טכנולוגיות, יש בפריסה ארצית, אני ממליצה עליהן יותר כיוון שהן יאפשרו לך במידה ותרצה לעבור למסלול המשך.
וכן, יש לימודי תקשורת מחשבים, ולא מדעי המחשב / הנדסת תוכנה ששם לומדים בעיקר כתיבת קוד, מתמטיקה ופיזיקה, בלימודים שאנחנו מדברים לומדים בעיקר על המדיה, על מערכות טכנולוגיות, ניהול מידע, אבטחתו וכו.. מה שציינת שמעניין אותך בהתחלה. בכל מקום קוראים לזה קצת אחרת, נסה לחפש: ניהול טכנולוגיה, מערכות מידע, הנדסת מערכות תקשורת.
יש באתר הזה את הגישה לכולם, נסה לקרוא על כל האופציות שהעליתי, בקש מכל המוסדות שיצרו אתך קשר, יש אפשרות כזו באתר, ואחרי שתקבל את כל המידע, כולל סילבוס דרישות וכו.. יהיה לך קל הרבה יותר לקבל החלטה.
לגבי עבודה, כן יש עבודה, נסה כרגע להתרכז במה שמעניין אותך ואיך אתה בוחר את הדרך, כשיגיע הרגע להגשים, אוכל לעזור שוב :()
הרי בעצם, ממה שבדקתי הבנתי שלא משנה אם אני אבחר מכללה שיש לה אופציה של לימודים אונברסיטיים(תואר בהנדסה) בהמשך לבין מכללה שמלמדת רק להנדסאים, כי בסופו של דבר, אם הממוצע הנדרש(80 ומעלה) אוכל להתקבל לכל המכללות המבוקשות להשלמה למהנדס. הכל תלוי בממוצע סיום ההנדסאי, לא ? אז מה בעצם משנה עם אבחר מכללה עם לימודי המשך או לא ?
אני גם מצאתי ב-HIT ובבן גוריון הנדסת תקשורת, אך לאחר בדיקה זאת רק התמחות. ז"א, התואר הוא מהנדס אלקטרוניקה עם התמחות בתקשורת. כך גם בהנדסאי = הנדסאי אלקטרוניקה עם התמחות בתקשורת.
מערכות מידע זה תואר אחר לגמרי, אין לו קשר בכלל לתקשורת מחשבים.
מז"א שיגיע הרגע להגשים ? מה בכוונתך זה הגשמה ? פשוט רציתי לדעת טרם התחלת לימודי הנדסאי אם יש עבודה גם כהנדסאי אלקטרוניקה במידה ולא אמשיך למהנדס בסופו של דבר.