שלום לך, אני בת 50 , ב.א. במדעי החברה, לימדתי בעבר בבתי"ס יסודיים, ולאחרונה החלטתי להשתדרג וללמוד איבחון דדיקטי. האם זה אפשרי וכדאי? והם לא אז אולי הוראה מתקנת תודה
ה
הדר גולדשמידט
אבחון דידקטי והוראה מתקנת
שרה שלום, אומנם קהל היעד זהה, אך אופי העבודות שציינת שונה בהחלט.
אבחון דידקטי, כשמו כן הוא, מאבחן את הילד ובסיכומו של דבר מוציא סיכום עם המלצות להמשך עבודה בבית ובמסגרת החינוכית אליה הילד הולך.
חלק מהמלצות האבחון פונות למקצוע השני, לתחום הוראה מתקנת. כמו באבחון גם כאן השם מעיד על המקצוע, הוראה. במרבית המקרים ההדרכה מועברת בצורה של אחד על אחד, אך יש גם קבוצות מצומצמות ויחסית הומוגניות שעובדות יחד.
לחתור לאבחון דידקטי נראה לי קצת בעייתי, בין היתר כי אין לך תואר בחינוך ואינך עובדת במסגרת חינוכית, אך אולי בשל הניסיון התעסוקתי שלך תוכלי לכופף כמה דרישות.. אם יאפשרו לך, אז כן, כדאי ללמוד.
הוראה מתקנת, בהחלט מומלצת ושוב בזכות ניסיונך בעבודה עם ילדים בבתי ספר יסודיים, אינני יודעת עד מתי לימדת ולאורך כמה זמן אך אני בהחלט ממליצה לקחת קורס ממוקד ולקבל כלים מקצועיים לדרך, יש גם עזרים לא רעים, אך אני ממליצה עליהם כתוספת לחווית לימודים ולא כתחליף.
זהו תחום יחסית רווחי וגמיש בזמנים שלו וחסרים בו אנשי מקצוע טובים, עם סבלנות ויכולת הוראה טובה, אם כל אלה מנת חלקך, אז כל שנותר לאחל בהצלחה לך ולכל מי שבדרך להיעזר בך :)