הדר, שלום רב! עברתי פה על כל מיני שאלות של אנשים בפורום ואני מקווה שתוכלי לסייע גם לי.. אני בעלת תואר ראשון בעבודה סוציאלית. עבדתי במשך שנה וקצת בתחום ואני לא רואה את עצמי עוסקת בתחום בשנים הקרובות (למרות שיש תחומים שונים בתוך זה).. בכל אופן, אני מעוניינת להתחיל תואר שני בשנת הלימודים הקרובה ומתלבטת בין שני תחומים.. מצד אחד, יש את תחום הייעוץ הארגוני שיכול לפתוח לי דלת והזדמנויות חדשות מבחינה תעסוקתית ותמיד יהיה לי התואר הראשון למקרה ש.. ומצד שני, יש תואר בתחום ע"ס עם התמחות בגיל הרך (שזה תחום שקרוב לליבי ונורא פרקטי).. כפי שאת רואה,אני נורא מתלבטת ורציתי לדעת איזו אפשרות תהיה נכונה מבחינה תעסוקתית.. האם יקבלו אותי ללימודי ייעוץ ארגוני, האם יש הבדל בין לימודי תעודה ותואר בתחום? כמו כן, שמעתי שיש תואר שנקרא ייעוץ לגיל הרך.. האם שמעת על זה, ואם כן, היכן מבררים בנוגע לזה פרטים? תודה וסליחה מראש..
ה
הדר גולדשמידט
שאלות ממקדות לעו'ס וייעוץ ארגוני
אורטל שלום, אני אשמח לעזור, אם תוכלי לשתף בעניין העשייה שלך כעובדת סוציאלית, מדוע אינך רואה עצמך עוסקת בזה בשנים הקרובות? במה עסקת בשנה וחצי שהתנסית בתחום? זה יוכל לתת לי תמונה רחבה יותר על הבחירות שלך וכך לכוון יותר..
בכללי אומר שתחום עבודה סוציאלית הולך וגדל, אתו גם ההתמחויות וקהלי היעד. אם יש נישה שכבר מדברת אליך בעיסוק שלך מדוע עזבת ולא עברת אליה??
אני שואלת לא כדי להוכיח, נהפוכהו, אני מבינה מפנייתך שעשית שיעורי בית, בתחום שלך ובכלל, נסי לשתף אותי בהם כדי שאוכל לתת לך את המענה הנקודתי אליו את חותרת.
בנוגע לייעוץ ארגוני, נתחיל מזה שככה לא נכנסים לתהליך הסבה, "במקרה ש.. " בשביל זה חבל על הכסף כבר עכשיו, ההתחלות לא קלות, לכולם!! כך שאם תהיי בגישה של "הכי הרבה" יהיה לך קשה מאוד לפרוץ את ההתחלה.
מה מעניין אותך בתחום של ייעוץ ארגוני שהיית רוצה שיפתח בפנייך? האם יש לך ניסיון עבודה בארגונים? בגדול תואר בייעוץ ארגוני הוא תואר שני לא ראשון, כך שבמהותו אינו מקביל לקורס, לא משנה כמה מקצועי יהיה.
אני ממליצה על קורס בייעוץ ארגוני למי שמעוניין לשלב הדרכה וייעוץ מנישות מקצועיות שונות לעסקים כצעד תומך בלבד, אם את מכוונת לעסוק בייעוץ ארגוני, אז אני בהחלט ממליצה על התואר השני שעל פי רוב נדרש.
לגבי הקבלה, אם תעשי שיעורי בית ותמצאי מה מחבר אותך לתחום, ואיך את יכולה לתפור בין הבחירה שעשית לתואר הראשון ולתואר השני, אז אין לי ספק שלא תהיה לך בעיה.