היני בת 22 ומתלבטת בין שילוב של פסיכולוגיה וניהול לבין עיצוב גרפי. אמנם כבר נרשמתי לאוניברסיטה, אך ההתלבטות עדיין ישנה.
עשיתי כמה צעדים בכיוון והיני מתכוונת לדבר עם אנשים אשר עובדים בשני התחומים שציינתי. כמו כן, אני מתכוונת לבקר באוניברסיטות עבור התחום הראשון שציינתי בשביל לראות את האווירה ולתשאל סטודנטים.
יש לציין כי מחד, מגיל צעיר יש לי משיכה וחוש לאומנות ואף התנסיתי בעיצוב גרפי, אך עדיין יש לי פחדים בכל מה שקשור ללימודים בתחום האמנות. מאידך, פסיכולוגיה הוא תחום שמאוד מעניין אותי ואף התחום הניהולי-ארגוני זה דבר שזורם אצלי בדם ומרתק אותי.
האם יש לך הצעות לעוד שיקולים שכדאי שאקח בחשבון, או עוד צעדים שאני צריכה לעשות על מנת לבחור באופציה הראויה יותר בשבילי?
תודה.
ה
הדר גולדשמידט
הכל ראוי, עוד נקודות לחזק בחירה
לטם שלום, שני התחומים שציינת בהחלט ראויים, השאלה למה את מתחברת יותר.
זה מצוין להיפגש עם עובדים משני התחומים, חשוב לציין שבכל מקצוע יש קווי התפתחות רבים, מה שאומר, שסביר להניח שעובד לתחום, לא בהכרח יתנו לך את הבסיס שעליו את בונה.
נסי לחקור במדיה ולגלות לאן כל תחום מתפתח, יש המון דרגות גדולות וקטנות.
תני לאינסטינקטים שלך לעבוד, ותראי למה את מתחברת יותר, אל תבססי את הבחירה על כותרות, תחפרי. מה בין תחום שמושך לתחום שזורם אצלך בדם...
תעברי על התכנים הנלמדים בשתי האפשרויות, תלמדי מה אנשים בעולם הגדילו ועשו עם ההכשרה, לא רק בארץ , נסי לדמיין אותך בעוד כמה שנים, כשאת בדרך להגשמה, אחרי הלימודים, איזה מסלול מרגיש לך טבעי?
לגבי פחדים בכלל אני יכולה להגיד שזה טבעי לפחד, אבל לא צריך לתת לפחד לנהל אותך..