שלום רב, יש לי תואר ראשון בחינוך מיוחד, ותואר שני בפסיכולוגיה ארגונית תעשייתית מאוניברסיטה מוכרת בארה"ב. מאז שחזרתי לארץ (מזה כשנה) אני מנסה למצוא עבודה בתחום (שלושת הענפים-מיון, ייעוץ תעסוקתי, ייעוץ ארגוני) ללא הצלחה. אני מחפשת גם משרת התמחות ואף יותר מכך לא אכפת לי לעבוד גם בהתנדבות העיקר לצבור ניסיון. בגלל הבדלי הדרישות והבדלים תרבותיים ניסיוני המקצועי מועט, דבר המקשה עליי למצוא משרה בתחום. אינני יכולה להירשם בפנקס הפסיכולוגים היות ואין לי שני תארים בפסיכולוגיה. לשאלתי - האם ישנן תכניות הסבה בפסיכולוגיה שיוכלו לעזור לי להתמקצע ולהשתלב בתחום כאן בישראל? המון תודה על העזרה, מיטל
מ
מיטל
התמחות בפסיכולוגיה תעסוקתית
שכחתי לציין שכיום אני לומדת הנחיית קבוצות בארגונים
ה
הדר גולדשמידט
חינוך ופסיכולוגיה מלימודים לעבודה
מיטל שלום, נתחיל בברוכה השבה..
עשית זגזוג לא קטן בלימודיך וכן בחיפושים הנוכחיים שלך לעבודה: התחלת בחינוך מיוחד, עברת לפסיכולוגיה ארגונית תעשייתית ואת עכשיו חותרת למשאבי אנוש, ייעוץ תעסוקתי/ ארגוני..
בכללי אני לא ממליצה לך להמשיך בלימודים ופשוט להתחיל בעשייה, אני בטוחה שזה צעד לא קל, בטח אחרי שנים של לימודים, אבל ככל שתקדימי, כך ייטב.
ממה שאני יודעת, לתחום הפסיכולוגיה לא תוכלי להכנס, מהסיבה שפרטת, שאין לך תואר ראשון בפסיכולוגיה, לא מכירה הסבה אקדמית שתאפשר לך לשחזר ולשנות את הבסיס.
במה עסקת כל השנים האלה? כשאת מציינת שאת מחפשת להשתלב בשוק ואפילו להתנדב, לאן את מכוונת? למי פנית באיזו הצעה?
האם את מכירה את אתר שתיל? זה מקום מצוין להתחיל בו, אומנם השכר נמוך, והמשרות עשויות להצר את צעדייך אך זה מקום שיהיה לך באופן יחסי קל להתחיל, ואולי להישאר..
אם התשובות הללו אינן מספקות אותך, אני ממליצה לך בחום לצור עימי קשר לתאום פגישה, שנה זה הרבה זמן לחפש עבודה כשיש בידייך את התעודות.