סיימתי לפני שנה תואר ראשון בפסיכולוגיה (דרב), מעוניינת להמשך בחינוך מיוחד - התמחות עם ליקויי למידה - אבחון דידקטי. לא כ"כ רוצה להיות מורה אבל כנראה זו הדרישה ץ רואה את עצמי כיועצת לאבחון דידקטי, הקניית אסטרטגיות למידה מה צריכה לעשות - הסבת אקדמאים להוראה בחינוך מיוחד מספיק? צריך תואר שני בחינוך מיוחד? איפו אפשר להתמחות לליקוי למידה. הייתי רוצה תואר שני בליקויי לימידה אבל הדרישות גבוהות . מה האפשרויות ? תודה
ה
הדר גולדשמידט
בדרך לאבחון דידקטי
אורית שלום, כדי להתקבל לתכנית לימודים לאבחון דידקטי צריך ניסיון בהוראה / חינוך. לא חייבים בית ספר, זה יכול להיות גם גן.
בגדול את יכולה להשקיע בהסבה, לתחום ההוראה, באיזה מוסד שלא תעבדי ולהמשיך לחתור לתחום האבחון. את יכולה במקביל לעבוד בהוראה מתקנת, בהחלט יעזור לך בשלב הקבלה ללמודי האבחון. בגדול ניתן להגיע לזה גם מפסיכולוגיה תואר שני, אבל אם ליקויי למידה היה לך גבוהה מידי, הפסיכולוגיה לא תהיה שונה, ההפך.
כך שנותרה לך הדרך הארוכה, דרך ההתנסות. אם את לא מעוניינת בתחום ההוראה, אלא חותרת רק לתחום האבחון, אני ממליצה לך להשתלב בבתי ספר פרטיים, שם אולי תוכלי להשתלב בעבודת חינוך ופחות הוראה, יחד עם הוראה מתקנת תוכלי לצלוח את הדרך די מהר.
בהצלחה,
הדר גולדשמידט - ייעוץ והכוון מקצועי 052-6969745
א
אורית
בדרך לאיבחון דידקטי המשך
תודה על העינות. מה לגבי תואר שני בחינוך מיוחד ? האם נכון שלאבחון דיד'קטי הוראה מתקנת מחייב תואר שני בחינוך מיוחד ?
ה
הדר גולדשמידט
בהצלחה
אורית שוב שלום, אני חושבת שהיות ולמדת פסיכולוגיה תהיה לך פה איזו שהי הקלה בתהליך, אבל חבל על האנרגיות שלך, פני ישירות למכללות לחינוך ושאלי את היועצת האקדמית את כל השאלות, היא תוכל לענות על כולן בדיוק רב ועוד לומר לך מהן ההשלמות להן את נדרשת.
בנוגע להוראה מתקנת, זה הרבה יותר פשוט, לנישה הזו לא צריך הרבה, בעיקר תואר, סבלנות ורצון! בטח לא תואר שני. אגב עד לא מזמן גם תואר לא היה נדרש לזה. זו נישה שתעזור לך להכנס לקהל היעד שאליו את מכוונת, ללמוד מבפנים את הקשיים והצרכים וחשוב לא פחות ליצור את הנטוורקינג שלך..