שלום רב, אני בוגרת תואר ראשון במדעי המוח מבר אילן. התואר אינו מעשי. כמו כן אני לא מעוניינת לעבוד במחקר. רציתי לדעת האם ישנם תארים מתקדמים/לימודי תעודה/הנדסאים שנותנים מקצוע מוגדר אשר אפשר ללמוד למי שיש תואר כמו שלי? כמובן עם השלמות... כמו כן רציתי לקבל פרטים מקומות להכוונה ויעוץ לימודים/תעסוקתי, מה בדיוק "מקבלים" לאחר הייעוץ והאם זה באמת עושה אינטגרציה טובה בין מה שאני אוהבת לבין מה שאני טובה ?
תודה
ה
הדר גולדשמידט
מדעי המוח כבסיס למינוף
נטלי שלום, אתחיל מהסוף, העלית פה בדיוק את ההבדל בין אבחון תעסוקתי, שמאוד נפוץ היום בשוק להכוון תעסוקתי. כיוון שאני באופן אישי עוסקת בזה אני לא יכולה להמליץ לך על מקומות, למעט כמובן עזרתי. (מצ"ב לינק לשירות שלי באתר, לקבל קצת יותר מידע ופרטים אודותיו) כן תוכלי להיעזר בפירוט המידע מול קולגות שלי ולבחון את נושא האינטגרציה.. את מוזמנת לקרא את השרשור מול ש. גם הוא נוגע לך בכמה ממשקים.
לגבי החלק הראשון שהעלית, יש לא מעט קורסים, נישות מקצועיות שאת יכולה לשלב עם התואר ולשדרג את האפשרויות שלך בחוץ בצורה מעולה, ללא צורך להישאב לעבודה במחקר רגיל.
הכל כמובן תלוי במה הוביל אותך מלכתחילה ללימודים אלה? מה מעניין אותך? האם היו חלקים שאהבת בלימודים? עזבי רגע את הנושא המעשי, מה התאוריה השאיר אותך בתואר? אם עכשיו הייתי אומרת לך שאין לך צורך בהשלמה או דרישות בכלל ואת יכולה לעסוק בכל נישה העולה על רוחך, במה היית בוחרת?
זו בעצם השאלה הכי קשה
אם יכולתי לעסוק בכל דבר בלי ללמוד כרגע שום דבר נוסף, במה הייתי בוחרת? אז זהו שאני לא ממש יודעת מה... ללימודים נירשמתי בגלל לחץ מההורים וגם כי מאז ומתמיד ידעתי שאני אלך לאוני'.. ולמה מדעי המוח? כי רציתי משהו יותר מעניין מסתם ביולוגיה... (וביולוגיה זה משהו שלמדתי בתיכון ונראה לי מעניין)... אני יודעת שאני אוהבת עבודה עם אנשים, אינטרקציה חברתית מאוד חשובה לי, אני אוהבת לתכנן ולארגן.. יש מכובן כל מיני דברים קטנים שתמיד אני חושבת שיכול היה להיות מדליק אם הייתי מפפתחת אותם אבל כרגע זה לא ריאלי...חוץ מזה שמאוד קשה לי כרגע לפתוח דף חדש, ללמוד משהו מאפס (למשל תואר חדש של 3-4 שנים) ולזרוק את התואר לפח, מה גם שאני לא יודעת מה ללמוד... כאן נכנס התחום של הייעוץ ללימודים/עבודה... אני חושבת על הנדסאי תעשיה וניהול (שוב כי אני מחפשת את הפרקטי לעומת התיאורתי של מהנדס) כי הבנתי שישנן התמחויות שעוסקות בתכנון ופיתוח פרויקטים, דבר שנאי חושבת שאוכל להתחבר אליו...
בכל מקרה הייתי רוצה לדעת אם אפשר לשלוח לך מייל ולקבל קצת מידע על היעוץ שאת מספקת...
נ
נטלי
השם בהודעה התבלבל קצת-זאת נטלי
ה
הדר גולדשמידט
לנטלי
נטלי נשמע לי שכל שאת צריכה זו פגישת ייעוץ והכוון, שתעזור לך למנף את מה שיש לך כבר. את מוזמנת לפנות אלי בדוא"ל לכתובת: hadar@joncoach.co.il