שלום רב, אני בן 30, סיימתי לפני שנתיים תואר במזרח תיכון ומדינת ישראל, לצערי מאז סיום הלימודים לא הצלחתי למצוא את עצמי, שנתיים אני עובד בעולם המכירות, תחום שאני לא אוהב אףך אין ברירה, אני נמצא בצומת דרכים של מה לעשות. אני שוקל להתחיל ללמוד תואר ראשון חדש פרקטי, כמו כלכלה/מנהל עסקים, או תואר שני במנהל עסקים. אני מודה שאני בהתבלטות עם עצמי של מה לעשות? אני לא מצליח לשאול את השאלות הנכונות ולכן אין לי תשובות, ולכן אני פונה אלייך.
שאלותיי הן- 1. האם זה יהיה בזבוז של זמן ללמוד תואר שני במנהל עסקים התמחות , בגלל שהתואר שלי לא פרקטי ובגלל שהנסיון שלי המקצועי הוא רק במכירות, ואני לא רוצה עוד תואר שיהיה רק שורה בקורות החיים שלי.
2. האם ללמוד תואר ראשון שוב פעם זה משהו שהוא לא כ"כ פרקטי בגילי ( אסיים את התואר בגיל 34 בערך)
תודה רבה
ה
הדר גולדשמידט
הכוון מקצועי
ש. שלום, נשמע לי שכל התשובות כרגע יהיו לא רלוונטיות. אין טעם "לירות" לעוד כיוונים בתחום ההשכלה מבלי שאתה יודע לאן אתה מכוון מקצועית.
אני ממליצה לך בחום להמתין עם ההוצאות לטובת לימודי המשך ולהשקיע בעצמך בפגישת הכוון תעסוקתי, אני מדגישה הכוון ופחות אבחון כי בדיוק בנקודה הזו אתה נופל.. פחות חשוב בנקודה זו מה אתה יכול לעשות בכללי, יותר מה אתה יכול לעשות מהנקודה בה אתה נמצא כרגע ואיך אתה יכול למנף את עצמך למקום שתרגיש שאתה מגשים את עצמך תעסוקתית.
אני מצרפת לינק לאתר שלי שמפרט מה כולל הכוון תעסוקתי, שתוכל לדעת לבקש את מה שחשוב לך. אני ממליצה לך לשוחח עם כמה נותני שירות, יש פערים גדולים במה שהיועצים והפסיכולוגים נותנים. אתה צריך פגישה אחת לכל היותר שתיים שתעזור לך לעשות סדר ולהחליט לאן אתה מכוון, שוב פחות אבחון יותר הכוון. במידה ותרצה את עזרתי אתה מוזמן לפנות אלי אחרי ותוך כדי בדיקת האופציות בשוק.