שלום!! יש לי התלבטות מסוימת לגבי הלימודים השנה. ניסיתי להתקבל לפקולטה לפסיכולוגיה בבר אילן השנה אך נדחתי עקב פסיכומטרי נמוך, אני מאוד להוטה ללמוד את המקצוע ובבר אילן.שמעתי על המסלול של מדעי החברה מסלול פרט שכולל בתוכו- סיכולוגיה, קרמינולוגיה וסוציולוגיה. שני התחומים הראשנים מאוד מעניינים אותי, אבל השאלה הנשאלת- האם אפשר להמשיך לתואר שני בקרמינולוגיה או פסיכולוגיה? והאם זהו תואר נחשב בשוק? כיוון שהיו מס' אנשים שעיקמו פרצוף לגביו. אשמח אם תעזרי לי, הנושא הזה מטריד אותי מאוד! תודה רבה!
ה
הדר גולדשמידט
תואר משולב - פסיכולוגיה, קרימינולוגיה, סוציולוגיה
מורן שלום, כפי שאת יכולה לראות זהו התואר הראשון שאני למדתי, כך שיש לך דוגמא מעולה לאן התואר יכול לקחת. אני באופן אישי, התחלתי מקרימינולוגיה, הבנתי מהר מאוד שמעניין אותי אבל פחות הצד הקרימינלי ויותר הצד האנושי - פסיכולוגי וכך "התגלגלתי לתואר הזה"
כיוון שאני בן אדם פרקטי, כיוונתי לתחום הפסיכולוגיה מראייה חברתית, מתחום הסוציולוגיה, לכן גם הבחירה בסופו של דבר בתואר זה, ענתה לי על כל מה שחיפשתי.
אני באופן אישי עסקתי שנים בהדרכה והחלטתי להתמקצע בתחום משאבי האנוש וכך יכולתי לגדול למקום בו אני נמצאת היום, יש ערוצים רבים ומקבילים לנישה שלי, כיוון שהבסיס איכותי ורחב.
אם את מכוונת עצמך לתחום הפסיכולוגיה ומעוניינת להמשיך לתואר שני, תאלצי לעשות השלמות קלות ובטח תהיי בעדיפות נמוכה על פני מי שלמד לתואר ראשון פסיכולוגיה בלבד.
אותו כנ"ל תואר שני בקרימינולוגיה, אם כי פה יהיה לך קל יותר משמעותית. תואר שני בפסיכולוגיה הוא מהתארים עם תנאי קבלה הקשים יותר בשוק..
מהניסיון שלי, שהיה אגב נפלא, הן מרמת הלימודים ומהתכנים, נפתחו לי הרבה אפשרויות, שזה אחד מסגולות התואר, ומגרעותיו, השאלה לאן את מכוונת.