שלום, אני בת 32 עם תואר ראשון. יש לי ניסיון תעסוקתי (שיכול להתאים למשרות שונות) של חצי שנה וחוץ מזה ניסיון של מס' שנים באדמיניסטרציה וכו'. רציתי לדעת מהו מינימום משך הזמן במקום עבודה מסוים שמקובל להציג בקו"ח/בראיון עבודה והאם בדרגות שאינן בכירות חברות מסודרות/משאבי אנוש וכו' מתקשרים למקומות עבודה קודמים ללא ידיעת המועמד? האם אמורים לציין את הניסיון התעסוקתי בקו"ח לפי חודשים?
ה
הדר גולדשמידט
טיפים נקודתיים לקורות חיים וראיון עבודה
יעל שלום, השאלה קצת מבולבלת אנסה להשיב על השאלות שברורות לי ובמידה ויחסר תבהירי את עצמך בהמשך השרשור.
לגבי משך זמן תעסוקה, זה תלוי בתפקידים ולאן את מכוונת, אתן דוגמא שתמחיש לך: אם עבדת בעבודות אדמיניסטרציה שונות, אבל לא היית במקום עבודה אחד זמן ממושך, וגם אין לך מקום שבו כן עבדת זמן ממושך שגם "נראה טוב" בקורות החיים הייתי מצרפת את כל הקטנים תחת כותרת אחת של עבודות אדמיניסטרציה ונותנת שם כללי כמו תחום הקמעונאות, חברות כח אדם וכו.. ובפירוט, דהיינו בבולטים, מכניסה את העשייה השונה שעשית בכולן.
לגבי חודשים, עדיף שלא, אבל שוב, אם הניסיון שלך גבולי, ותורם לך לנקוב בחודשים אז כן.
לגבי בדיקת מעסיקים קודמים, בגדול אסור לחברה/ נציג או כל אחד לפנות ולברר עליך ללא רשותך. יתכן ובתהליך המיון נתת לזה אישור מבלי שהבנת במה מדובר. כדי למנוע פנייה ללא הכנה מצידך, את יכולה לציין במפורש בראיון שאת מבקשת שישוחחו אתך לפני שפונים למעסיק הקודם, את יכולה גם לא לתת את מספר הטלפון ולבקש מהם שבמידה ותגיעו לשלב זה, תבררי עם המעסיק, אם הוא מסכים לקבל את השיחה ורק אז תעבירי את הטלפון.
מקווה שעניתי על הכל, את מוזמנת להוסיף שאלות אם פספסתי או חידדתי ועלתה לך שאלה נוספת.
משך הניסיון
גם אני מעדיפה שלא לפרט חודשים, במיוחד אם הניסיון מועט, אבל מצד שני אם יש לי ניסיון של חצי שנה או קצת יותר שנמצא בין שתי שנים, לדוג' 2009/10, כלומר מאמצע/סוף שנה אחת לתחילת השנה ה-2, אז אולי עדיף לציין חודשים מכיוון שהמידע עלול לצאת מוטעה..ואם מציינים רק שנה אחת זה גם עלול להראות כאילו כמה חודשים אני לא עובדת.. אבל מה שיותר ניסיתי לשאול זה אם כפי שפחות או יותר מקובל בשוק העבודה,בעיניי מעסיקים ניסיון של פחות משנה, בסביבות החצי שנה, יכול להיות ניסיון רלוונטי, בתחום של שיווק, ניהול, ובכלל.
"יתכן ובתהליך המיון נתת לזה אישור מבלי שהבנת במה מדובר"- האם זה משהו שחותמים עליו? באיזו צורה זה מצויין?