התייעצתי איתך כבר בפורום זה, לגבי לימודים - במדעי ההתנהגות, ובתקשורת אינטראקטיבית. התשובה שלך בהחלט כיוונה אך הייתי רוצה לדעת עוד כמה דברים.. מדעי ההתנהגות ומדעי החברה - זה אותו תואר עם שמות שונים? והבנתי ממך שאפשר לעבוד רק עם תואר ראשון במדעי ההתנהגות, אך האם זה כמו לעבוד עכשיו בעבודות שכאלו, גם מבחינת שכר, וגם מבחינת התפקידים אליהם אני יכולה להגיע..??או שזה כן משפיע התואר?מה רמת ההכנסה החודשית לבעלי תואר ראשון בזה?(אני מבינה שזה תחום מאוד רחב - אז תלוי במה אעבוד, אבל בערך - מה הטווח..) ובמה אוכל לעבוד עם תואר ראשון בזה, בתחום המשאבי אנוש. מאוד מעניינים אותי הלימודים האלו, אך אני לא רוצה ללמוד מקצוע, שאהיה חייבת בו תואר שני ישר, כי אני לא יודעת איפה אהיה עוד מס' שנים.. והייתי רוצה להיות עם משהו פרקטי ביד. ממש תודה רבה!
ה
הדר גולדשמידט
מדעי החברה פרט
שירה שוב שלום :)
מדעי ההתנהגות ומדעי החברה פרט, דומים מאוד, מבחינת העשייה שאחרי, שאליה כיוונו בשרשור הקודם, אין הבדל בין התארים. חשוב לשים לב להבדל בין פרט לכלל, הכלל הוא לתחום הכלכלה בארגונים וכו..
ההבדל בינהם שעשוי דווקא להיות חשוב עבורך הוא בתכנים: מדעי החברה פרט, זה שילוב של פסיכולוגיה, קרימינולוגיה וסוציולוגיה, אם אינני טועה כיוונת בהתחלה לעבודה סוציאלית ואז לקרימינולוגיה .. כך שזו יכולה להיות לך לבחירה מצוינת.
באשר לעבודה ולימודים, תקראי שוב את תשובתי, ציינתי במפורש שזו עבודה שאת יכולה להתחיל כבר עכשיו! בשילוב הלימודים, וזה מומלץ מאוד!! כיוון שבסיום התואר אם תאצי למנף את העבודה עם אוכלוסיות מוגבלות/במצוקה וכו.. יהיה לך על מה להתבסס ולא רק השכלתית.
באשר לשכר, כפי שציינת הטווח פה רחב, זה תלוי במה את בוחרת לעבוד אבל אני מניחה שהוא נע בין 4,000 ל-6,500 ומשם אם תגדלי הוא יגדל איתך.
זהו תואר שתוכלי לעבוד איתו, אבל תצטרכי להתמקד בעצמך בנישה שאת בוחרת. אין חובה בלימודי תואר שני מייד או בכלל.
כמו שאני מייעצת תמיד, לימודי תואר שני מגבים ניסיון מקצועי ולא ההיפך. בטח בתחום הנוכחי.