שלום, אני בעלת תואר ראשון בסוציולוגיה ואומנות, ותואר שני בתקשורת המונים. צברתי ניסיון במשאבי אנוש (בחברות השמה) בצעירותי (אחרי הצבא) ובשנים האחרונות עבדתי בתקשורת, בערוץ טלוויזיה. כעת אני מחפשת תחום אחר - לא ריאלי... חשבתי על ניהול משאבי אנוש, אומנם עשיתי זאת בעבר ולא ממש נהניתי, אך הייתי רכזת בחברת השמה, אז חשבתי שאולי זה יכול להיות שונה ממרומי המקצוע וממקום עבודה מוגדר ולא חברת השמה. כמו כן, חשבתי על התחום של ייעוץ ארגוני, זה נשמע לי מאוד קוסם, אבל מאוד קשה לי להבין את המקצוע לעומק ולהתגבש בדעתי. תוכלי לתת לי עצה איך "לחשוב" ולהחליט? תודה, הילה
ה
הדר גולדשמידט
הסבה וכמה מילים על משאבי אנוש וייעוץ ארגוני
הילה שלום, במה עסקת במשך השנים? הדרך "הנכונה ביותר" היא לפתח את מה שעשית עד היום או לחפש איזה שהו חוט מקשר בין העבודות השונות ופחות לנסות להתאים את עצמך אל השוק. נסי להסתכל במאקרו על קורות חייך ולהבין מה הדרך שעשית, ומה את יכולה להציע היום. ה"איך" ו"למי" זה השלב הבא, אחרי שאת מתפקסת על האיכויות שלך, לא לפני.
למרות מה שציינתי, אשיב על שאלותיך כדי שלא ינקרו לך בראש ותוכלי להתפנות להסתכלות פנימה.
יש הבדל משמעותי בניהול משאבי אנוש בחברות השמה ובחברות עצמן. העבודים שמגייסים, נהפכים לקולגות, קו התפר מאוד דק וחשוב לעובדים ולהנהלה, יש פרמטרים רבים שצריכים להלקח בחשבון, שלא נכנסים לשקולי מגייסים מתוך חברות השמה, כגון הנהלה, צוות עובדים קיים, השתלבות בסביבה ותנאי עבודה, המגוייס עצמו.. אבל אני לא ממליצה לך על התחום, אם לא נהנית ממנו בעברך.
ברור שבכל עשייה יש את החלקים שפחות אוהבים, אבל בנישה הזו יש לצערי לא מעט אנשים שטובים בעבודת הגיוס, או בתפעול הרווחה אבל רחוקים מנושא המשאב האנושי, שזו בעייני גולת הכותרת, ואחת מהמטרות החשובות יותר בנישה הזו, השילוב! כיוון שאת מציינת את האפשרות בגלל שהתנסית בה ולא כי את מרגישה שהיא קרובה לליבך ושיש לך מה לתרום בה..
באשר לייעוץ ארגוני, זו נישה שהולכת ומרחבת ויש לה כמה תתי נישות, כגון: ייעוץ להנהלת החברה ברמת מבנה, תהליכי עבודה בתוך הצוותים ובינהם, הדרכות וייעול תהליכים פנים חברתיים, כדוגמת מחלקת מכירות ושירות. אני מניחה שפה דווקא הניסיון המצטבר והמגוון שלך יכול לבוא לעזר יחד עם התואר השני.
אבל שוב אני חוזרת לפתיחה, ה"חשיבה הנכונה" נעוצה מהנקודה שממנה את יוצאת. תבחני מהצד את הניסיון שלך, את השתלשלות קורותיך ותראי אם הייעוץ הארגוני או כל נישה יכולה לשמש כהמשך ישיר להתנסות זו.
אם אינך מצליחה ל"צאת ולראות את התהליך מהצד", לייצר חשיבת מאקרו, את מוזמנת לפנות אלי.