שלום, אני בת 30 עם תואר ראשון כללי (תואר שהתגלה כטעות שעשיתי כשהייתי בקבע) בחיי האזרחיים אני לא מרגישה שאני מתקדמת לשום מקום ואני רוצה להתפתח. האם ניתן ללמוד תואר שני לאחר תואר ראשון כללי ואם כן באיזה תחומים? ממוצע התואר הראשון של 81.5. 1. האם אוכל למצוא עבודה בתחום השיווק לאחר שאלמד תואר שני מנע"ס עם התמחות בשיווק ופרסום, למרות שאני ללא ניסיון- והאם יקבלו אותי לאור התואר הראשון הכללי? 2. חשבתי על ייעוץ ארגוני כתואר שני 3. אשמח לשמוע את דעותכן והמלצותיכן
תודה
ה
הדר גולדשמידט
נסיון מקצועי מגובה בתואר שני לא ההיפך
ג'ני שלום, לא כ"כ נורא, בגדול כן, את יכולה לגשת כמעט לכל תואר ולעשות השלמות. סביר להניח שלא מעט, בטח אם את בוחרת בתארים מבוקשים. לגבי מנהל עסקים, עבורו תצטרכי לעבור גם ג'ימט וגם השלמות רבות, כך שאליו אולי הייתי פחות ממליצה בנקודה זו של חייך.
באשר לאם יקבלו אותך, במה עסקת בשירותך הצבאי? האם את יכולה לנכס ניסיון כל שהו שיכול לעזור לך? נסי להוסיף כמה נתונים שאוכל לעזור לך לפלח את השוק ולחדור אליו.
בגדול ככל מי שמנסה לחדור לשוק, כשאין ניסיון תעסוקתי המדרגה הראשונה לא פשוטה, אבל בהחלט אפשרית.
באשר ללימודים לתואר שני, אני תמיד ממליצה ללמוד לתואר שני כצעד מגובה בניסיון תעסוקתי ולא כצעד מקדים לפתיחת דלת. כיוון שאז את עשויה ליפול על "אוב קווליפייד"