שלום. אני מאוד מתעניין בענייניי אינטרנט וטכנולוגיה. אני רוצה ללמוד את התחום. אבל אני לא יודע אם יש משהו כזה. אני לא מדבר על לימודי תוכנה או משהו כזה. אלא יותר בכיוון של טכנולוגיה ואינטרנט. איפה ניתן ללמוד את זה?
נ
נועה סטרוז
לימודי מידע
שלום יוסף,
מסלול הלימודים שיכול להתאים עבורך הוא לימודי תואר ראשון במידענות. התואר מכשיר את הסטודנטים ומקנה להם ידע בתחום מקורות המידע באינטרנט, החל מבסיסי נתונים ,מאגרי מידע וכלה באתרים ורשתות חברתיות. הלימודים כוללים רכישת כלי עבודה חשובים לאיתור, ארגון, איחזור, יצירה, ניהול והפצה של מידע בארגון תוך דגש על התנסויות מעשיות בעבודה מתקדמת בסביבת האינטרנט ובסביבות עבודה וירטואליות. ישנם כמה מוסדות לימוד המציעים לימודים אלו לתואר ראשון שנמשך כ-3 שנים ביניהם: הטכניון - היחידה ללימודי חוץ והמשך, תפניטק, המכללה האקדמית בית ברל, מכללת תפנית, אוניברסיטת חיפה, אוניברסיטת בר אילן, האוניברסיטה הפתוחה, מכללת הגליל המערבי ועוד. כמו כן ניתן ללמוד את המקצוע בקורסים (אומנם פחות מקיפים אך יותר קצרים) שנמשכים בין 200-1200 שעות לימוד (תלוי במוסד הלימודים בו תבחר).
צירפתי עבורך מאמר המסביר על מסלול הלימודים עצמו, מוסדות הלימוד השונים ועוד כקישור בתוך התגובה שלי.