שלום! אני בן 29 כמעט ובעל תואר ראשון בלוגיסטיקה והייתי רוצה לעשות הסבה לתחום המחשבים כמו תואר במדעי המחשב.....עכשיו מצד אחד אני יסיים את הלימדים בגיל 33 והשאלה אם הגיל יכול לחסום אותי להכנס לשוק ?? ומצד שני יש כל מיני קורסים של שנה בערך כמו qa או תכנות (java וכו) והעלות כמו חצי תואר .השאלה אם באמת אפשר להצליח אחרי קורס כזה כי כמו שהבנתי עם קורס זה ממש קשה להצליח אני ממש לא יודע מה לעשות ?
ד
ד"ר יוכבד פנחסי אדיב
מענה
בוריס שלום רב, קיימת אפשרות נוספת של לימודי בסה"כ שנתיים והרבה יותר רקטיים- מחשבים לתואר הנדסאי תוכנה.הלימדוי הוא תיכנות ברמה גבוהה, בזמן קצוב ועם המון ידע. במרכז לעיצבו ולטכנולוגיה קיימתמחלקה לתוכנה - המתמחה בתיכנות תקשורת ואינטרנט המקושרת מאוד לעולם העשייה . בהצלחה
ה
הדר גולדשמידט
הסבה בגיל 29 - בהחלט לא מאוחר!
בוריס שלום, לא כ"כ הבנתי את החלק השני, אנסה לענות בהתאם למה שכן הבנתי: ראשית גיל 33 הוא גיל בוגר, אך בהחלט לא מבוגר מידי.
אם אתה מעוניין לעשות הסבה למחשבים, אני ממליצה כבר במהלך הלימודים להשתלב בעשייה בתחום, כדי שתגיע למועד סיום הלימודים יהיו ברשותך חוץ מתעודה גם ניסיון כל שהו קרוב לתחום, (לדוגמא, תוכל לבדוק בחברה שאתה כבר עובד, אם תוכל לסייע מתוך "רצון טוב" בענייני המחשבים, אולי אח"כ בזכות התעודה והניסיון שלהם איתך תוכל לעשות ניוד הפנימי..)
בנוגע לקושי שציינת, הסבה לתחום המחשבים יכולה להיות גם לתחום ניהול מערכות, ניהול רשתות אבטחת מידע ועוד.. לא בהכרח כתיבת קוד, שהם ללא ספק לימודים לא פשוטים.