עד היום בבוקר הייתי סגור שתואר ראשון בעבודה סוציאלית יקדם אותי לעבר מה שאני רוצה לעשות בחיים. לפתח כפר נוער שיתבסס על ערכים ושיטות שונות משיטות החינוך הרגילות. שילמד את הנער להתבוננות עצמית והתפתחות. חשבתי שהתואר בעבודה סוציאלית יתן לי דבר ראשון נסיון עם האוכלוסיה והמערכת. ויתן לי גיבוי כלשהו כשאציג את הרעיון למוסדות שונות. בכל זאת מסתכלים אחרת על בן אדם עם תואר והתואר הנל היה לי במחשבה הכי קרוב. הבוקר לפתע התחלתי לשאול את עצמי האם באמת זה הוא באמת התואר שהכי יקדם אותי לעבר הקמת הכפר? בתוכנית לאחר התואר אני אלמד NLP דמיון מודרך אם לא תוך כדאי ואחפש את השיטות המטיבות ביותר שאמצע. אז האם באמת זה הוא התואר? פתאום עלה לי לראש חינוך בלתי פורמאלי . קצת קראתי עליו באינטרנט. אבל אשמח להסבר עמוק בנוגע לנושא. ואיפה יותר "נחשב" איפה מכוונים למה וכו... תודה
ה
הדר גולדשמידט
עבודה סוציאלית כמדרגה ראשונה
אלון שלום, יופי של רעיון!! בהצלחה. לגבי ההשכלה, זו יכולה בהחלט להיות בחירה טובה, הבחירה בחינוך בלתי פורמאלי קצת יותר נפוצה, אבל גם כן יכולה לעבוד.
במקביל יש תואר יחסית חדש של חינוך ועבודה עם נוער במצוקה, שיכול להיות המכסה שאליו אתה מכוון. (עד כמה שאני יודעת הוא נלמד במדרשות החינוך השונות, תבדוק מולם, אני לא מוצאת על זה אזכור ברשת)
באשר לבחירה בין המסלולים, נסה לעבור על הסילבוס של כל אחד מהמסלולים שבינהם אתה מתלבט והשווה בין השניים. בדוק מה כל אחד נותר לך, האם זה מעניין אותך וכו.. איפה שיותר מעניין אותך והלימודים מחוברים למטרה שאליה אתה מכוון, תוכל להגשים ולהתפתח הכי הרבה.
לגבי המלצה על מקום ספציפי, לא אוכל לעזור לך בזה. אנחנו עובדים כאן עם כולם..